Efterår 2010

Større billeder


De første gæster er ombord.


Ombordstigning ved Oreby Bro.


Selskabskjolen holdt.


"Vigsø" med søvbryllupsgæster og gommen - nr. 2 fra højre - ved roret.

Til sidens top

Sølvbryllups-sejladser

11. september
Sølvbrudeparret Bente og Svend Rykær fra Saxkjøbing Roklub havde "chartret" "Esther" i god tid til i dag. To hold gæster skulle sejles fra Sakskøbing til Oreby Bro og tilbage igen. Med sølvgommens indsats i roklubbens motorbåd "Vigsø" kunne vi fragte hele selskabet frem og tilbage på tre retursejladser.

Det blev en fin oplevelse, sagde gæsterne, som for de flestes vedkommende ikke var vant til lystsejlads. Ude ved Oreby Bro kunne de afsatte passagerer nyde et flot og lunt septembervejr i de idylliske omgivelser, indtil de atter måtte ombord.

"Esther" holdt til både ombord-stigninger og landstigninger og til vægten af de 10 mennesker, der var med på sidste sejlads fra Oreby Bro til Sakskøbing.

Krigsmagten var på fjorden - frem og tilbage - med kendte folk ombord.

Redningsveste og hynder var der nok af til de mange mennesker ombord, og fjordens vand stod næsten blankt i en løjende sydlig vind.

Nu har "Esther" sådan set ikke flere konkrete opgaver i Sakskøbing i denne sejlersæson. Ved en gunstig lejlighed sejler jeg hende til Toreby Sejlklub og Guldborg Sund, hvor masten skal af, før bådene i sejlklubben skal tages på land for vinteren over oktobers tre sidste dage.

Større billeder


"Esther" er klar til afgang med første hold.


En vis akrobatik skal der til for at komme i land ved Oreby Bro.


Marinehjemmeværnet sejler mod Sakskøbing.


Ved Oreby Bro.


Gæsterne går ombord.


Her er sidste hold parat til hjemturen.

Til sidens top