Sommer 2010

Større billeder


26. august på en blank sommeraften.


Ællinger af årets formentlig andet kuld lærer at tigge i Sakskøbing Havn 26. august.


Askø 13. august.


Klik på billedet for at åbne det i fuld størrelse.


Oreby Kro 10. august.


Tidlig morgen, 28. juli, i Sakskøbing Havn.


Askø-færgen er taget med telelinse foran Lindholm.

Til sidens top

Dansk sommer

26. august
Det er da stadig sommer, omend regnen har væltet ned til glæde for havens urter. Blæsten har huseret på land og over fjord og hav som en god undskyldning for at lægge fliser, male og tømre. Men en aften trak vor gamle, trofaste båd alligevel stærkest blandt pensionistlivets luksuriøse valgmuligheder.


Herover styrer "Anton", rorpindspiloten, "Esther" afsted over et blankt vand med Sakskøbing Fjord bagude.


Måge med solsikker som baggrund.

13. august
Svigerinde Lizzie og Fruen var med på en hurtig tur/retur til Askø i magsvejr mellem regnfyldte augustdage. Modvind og 5,5 knob ud til den lille, kriseramte ø (dyrere færgefart) og næsten vindstille og 5 knob tilbage til Sakskøbing Havn.


Sydvesten er parat i denne tid. Oven på en lang og subtropisk sommerperiode dukker fornemmelser af efterår forstyrrende op. Sejlersæsonen er da ikke forbi - endnu.

10. august
Endnu er kun få fuglestemmer dalet, som det hedder i efterårssangen om den falmende skov. Langs Sakskøbing Fjord pippes, rappes og gnækkes der stadigvæk en rolig augustaften.

Fiskeflagene er kommet op igen med tilladelsen til atter at fange ål fra 1. august. Hejren er ude at fiske på begge bredder uanset bestemmelser om kvoter og begrænsninger.

Fruen og "drengene" er atter ude at ro den lange fjordtur, i aften til "Det store sømærke" efter Oreby Bro.


Gæs over haven i Hjelm.

29. juli
Den danske sommer med frisk blæst over fjordens vande er vendt tilbage efter omkring seks uger med et vejr, der normalt hører til sydligere i Europa.

Dansk sommer betyder sollys mellem drivende skyer, byger og vind i forfriskende pust, når man har "sit på det tørre" i læ for alt for stejle bølger.

Nogle tidlige morgener har jeg fotograferet, mens Fruen roede på Sakskøbing Fjord med trofaste klubkammerater, og et par aftener har vi også kunnet følge hinanden på passende afstand på fjorden. "M/S Esther" skal ikke bryde lyden af rytmiske åretag.

Sakskøbing Fjord er ikke voldsomt trafikeret i de tidlige morgener, og heller ikke ved spisetid hen under aften. Til gengæld er dyrelivet tilstede tæt på. Hejrerne står stille og lurer på fisk ved bredderne. Strandskaderne udsender høje advarsler, og gæssene drager til søs om morgenen for at vende ind over land mod et passende natkvarter ud på aftenen.

Større billeder


Oreby Mølle 26. august.


Oreby Slot.


Aftensol over Bandholm 26. august.


Indsejlingen til Sakskøbing 26. august.


Klik på billedet fra Askø Havn for at åbne det i fuld størrelse.


Askø Havn 13. august.


Solsikkemark ved Sakskøbing Fjord, 13. august.


Hejre på fisketur, Sakskøbing Fjord 10. august.


Birte og ro-kollegerne 10. august.


Den sorte plet til venstre er en vældig sten ved navn "Las".


Bodil og Knud Ole Skaaning på vej mod en regnbyge 29. juli.


Oreby Bro 29. juli.

Til sidens top