Tobias er klar til at springe.


Så sprang han.


Charlotte og Birte studerer gamle aviser.

 

 

 

Familietur med bad

18. juli 2005
Familien var ankommet til Hjelm, min søn Christian og hans kone, Charlotte, med børnene Tobias og Josefine.

De ville sejle. Charlotte kender Guldborg Sund fra de helt unge dage i Nykøbing, og Christian har sejlet siden barndommen. Og selv om windsurfingen har grebet dem kraftigt, kan en gammel Bandholm 26 med badestige, gaskomfur og et par gamle sejl nok friste en sommerdag med moderat vind fra nordvest.

Genua og storsejl blev gjort klar, men vi måtte lade os skubbe af den trofaste Suzuki hele vejen op gennem et livligt Guldborg Sund til Hjelms Rende - i modvind.

Heroppe uden for sejlrenden på et par meter vand kastede vi ankeret ud og huskede at hejse ankerkuglen lidt op i forstaget, mens damerne og Tobias sprang i vandet og kravlede op igen.

Birte træder hjemmevandt ned ad badestigen mod Guldborg Sunds lune vand.


Truende regnvejrsskyer var for intet at regne mod bondens halmbål inde på land. Røgen sved i øjnene og formørkede himlen over de mange sejlere på Guldborg Sund denne sommerdag.

Den jævne vind, vi havde imod os nordpå, var ved at stilne af, da vi hejste sejlene til hjemturen. Det var der ikke noget at gøre ved. Sejladsen gik langsommere og langsommere. Til sidst - forbi den store korpslejr og en livlig tværgående trafik af søspejdere - måtte vi atter tænde maskinen.

KFUM-spejdernes lejr ved Kristinebjerg har bragt liv over Guldborg Sund. Skonnerter, joller, person-færger og flåder befærder sundet på langs og tværs i denne uge. Mange danske, tyske, svenske og hollandske sejlere har også fundet vej hertil.

J. S. Bach, Sonata