Her ligger hun alene ved B-broen i Toreby Sejlklub 16. april.


Den mørkegrønne Bandholm 26 er blevet "klædt af" efter vinteren og ser temmelig uskadt ud. Alt var tørt. Ingen fugt om læ heller.


Bådene ligger stadig i Toreby Sejlklub - under lettere forrevne presenninger efter vinterens storme.


Vinterens eneste sejltur fandt sted i Bismarck-havet til bl.a. Pig Island ud for Madang i Papua Ny Guinea - i en lille motorbåd. . . .


Anløb af Siar Island i motorbåd.

 

 

Vinter og forår 2005

16. april 2005
"Esther II", den lille, hurtige polske plastikbåd, blev søsat 16. april uden vanskeligheder. Bundmaling var foretaget på nedslidte steder og slibning og ny maling på siderne, hvor sommerens snavs havde sat sig godt fast. Fruen havde renset kahytten under store anstrengelser. En sækfuld ragelse blev smidt bort. Mon ikke sommerens sejladser bliver mere hygiejniske?

Mange timers slibning, olie-behandling og tætning af kahytten venter på "Esther", den grønne Bandholm 26, i de tre uger frem til den planlagte søsætning 7. maj.

2. april 2005
Så blev flagene hejst i sejlklubben i skyfrit vejr og op til 13 grader. Og for første gang siden november kravlede jeg op i "Esther" for at se på forholdene. Med forrige forårs vandskader in mente, var det med nogen ængstelse. Men selv om presenningerne hang en anelse i laser, var alt tørt om læ. Ikke en fugtplet. Højst lidt støv.

Batterierne var stadig fuldt opladte, og det tog ikke lang tid, før GPS'en havde fundet de nødvendige satelitter for at kunne vise, hvor vi står lige nu.

Marts 2005
Noget af en lang vinter synes på retur her midt i marts. "Esther" har undertiden været glemt - indrømmet - det var nede i Papua Ny Guinea i januar og februar, blandt ex-kannibaler og andre uudgrundelige folk.

Men 2. april hejser vi flaget i Toreby Sejlklub, uanset vejret. Den 7. maj skal bådene i vandet, og til den tid burde en del slibestøv have lagt sig på pladsen omkring den gamle Bandholm 26.

En ny sprayhood skal monteres - en gave fra Fruen og vores børn på 60-års dagen.

Toreby Sejlklub får sin egen hjemmeside 2. april. Derfor vil afdelingen om Toreby Sejlklub blive fjernet her fra sitet.

 


Birte og vores søn, Simon, inspicerer bådene 11. april.

J. S. Bach, Sonata