Optagning 2005


Her er "Sunshine" surret fast til "Esther". Hun er fri af mudderet og bugseres til optagningskajen.


Lars "Busser" i aktivitet på "Esther" under optagningen.


"Esther II" sænkes på plads ved siden af vores gamle Bandholm 26.


Klar til vinter-overdækning efter første spuling af bund.

På land med forhindringer

23. oktober
Lige til det sidste håbede jeg på, at gearet ville virke på den sorte Suzuki, når årets sidste korte sejlads skulle finde sted fra B-broen til optagningskajen.

Men sådan gik det ikke den 23. oktober tidligt på morgenen. Gear-akslen sad fast trods megen "Pronto" og vrikken. Jeg forberedte "Esther II" til at kunne bugsere den gamle BA 26 over til optagningen. Havde lagt hende ude mellem pælene for siden at hale "Esther" ud i bassinet og surre hende på siden af Fruens lille sejler, da min gode nabo i sin Albin Vega gjorde klar til at sejle over.

I et optimistisk øjeblik bad jeg Baloos flinke skipper om at trække mig over til optagningskajen. Han var parat, og vi sejlede ud med "Esthers" agterstavn forrest i slæbet. Det gik ikke godt. En langkølet Albin Vega med indenbordsmotor er ikke nem at manøvrere, og det så ud, som om hele menageriet ville gå på grund.

Baloos skipper opgav efter mange manøvrer frem og tilbage at styre os uden om grunden. Han sejlede ind alene, mens "Esther" flød hjælpeløst mod mudderbanken syd for indsejlingen i en let vestenvind.

"Baloos" skipper rekvirerede imidlertid hjælp inde på kajen fra Lars "Busser", som sejlede ud i sin "Sunshine" motorbåd med Finn Olsen som kompetent gast. Nu fik vi surret "Esther" på siden af "Sunshine" og efter nogle taktiske overvejelser, sejlede "konvojen" til kajen i en lidt opsigtsvækkende stil. Det forekom mig, at kajen var fyldt af hundreder af nysgerrige. En grim hallucination.

"Esther" fik snart gjorderne om skroget, og Henry i kranen løftede hende nænsomt op af vandet og kørte til vinterpladsen. En times tid senere var det "Esther II's" tur. Her virkede alt perfekt. Forinden nåede jeg at tage "Miami" på slæb hen til optagningskajen som en "tak for ulejligheden" med undsætningen. "Miamis" tjekkiske ejer var ikke nået frem til optagningen.

Resten af denne flotte efterårsdag gik med at spule bådene fri for snavs. Fruens lille sejler, "Esther II", var fyldt med rurer i bunden, sikkert fordi båden har ligget i frit vand ved Hjelm Bådelaug hele sommeren.

Efterårets ledige dage vil gå med at tømme de to sejlbåde for alt det grej, som skal gøres i stand til sejlersæsonen 2006. Allerede nu er visse planer parat: Min bror og jeg vil reservere 14 dage til vores årlige fælles "togt", og Birte foreslår en sejlerferie i et par østjyske fjorde, som hun agter at ankomme til med toget, mens jeg sørger for at få "Esther" bragt frelst frem og tilbage.

 

J. S. Bach, Sonata