Guldborg Sund 20. juni.


Femøs "havnefront", hvor fritidshuse indrettes i tidligere fastboendes hjem.


Ved Femø Kro ligger øens landingsplads. Et skilt fortæller piloterne, at de skal henvende sig på kroen efter landing.


Vores "sædvanlige plads" i Dybvig Havn på Fejø, 21. juni.


Fårenes uld er samlet efter klipningen.

Femø og Fejø

20. - 21. juni
Adskillige gode sejlerdage var "forsømt", fordi der var pligter at udføre. Men mandag den 20. juni var chancen der efter en natlig biltur fra København.

"Esther" blev forsynet med madvarer og ekstra benzin, og for svag vind og Genua drev vl op gennem et solfyldt Guldborg Sund. Broen ved Guldborg blev hejst efter et enkelt svaj, og "Esther" var i Smålandsfarvandet for første gang denne sommer. De sædvanlige mærker sås på GPS'en, Vigsø Skal, Grønvold Grund og Fejø Sletterrev. Også Alstrup Rev, vestbøje, var med. Det var der, jeg gik på grund for snart to år siden.

Efter Grønvold Grund, som ligger syd for Femøs sydspids, var vi enige om at sejle til Femø og overnatte der. Der måtte motor til for at nå ind i god tid, så vi kunne ringe til kroen og bestille dagens ret og noget vegetarisk. Maden, betjeningen og atmosfæren på Femø Kro kan varmt anbefales. Man kan oven i købet blive hentet gratis fra lystbådehavnen. Vi gik ad Askhavnsvej forbi Kongevejen, som Chr. X navngav under et besøg i 1930'erne. En sten ved vejen fortæller dette på en inskription.

Afsejlingen fra Femø skete ved 10-tiden tirsdag morgen, og der var tid til et kort besøg i Dybvig Havn på Fejø (herover).


Svalerne havde reder under bolværket på Femø.


Morgenmaden serveres i Dybvig.


Jævn til frisk vind foran for tværs fra Fejø til Guldborg gjorde, at vi kkke hejste sejl men lod motoren brumme afsted med mellem 3,5 og 4.5 knob afhængig af vind og bølger.

Guldborgbroens brovagt har et skarpt blik for lystsejlere, i hvert fald "Esther", og det er vi ham taknemlige for. Vi behøvede ikke en gang at sagtne farten på vej mod broen fra nord, før de to blink var tændt, og da vi var nået frem, lyste to faste lys på broens signalmast. Klappen rejste sig lige lodret, og vi vinkede atter op mod ruden. Tak brovagt.

Ned gennem Guldborg Sund var vinden imod, og efterhånden løjede den af. Det var særdeles rekreativt at ligge i stævnen og kigge på kysterne, mens Fruen styrede mod Nykøbing og sejlklubben.

 

Femø mandag aften 20. juni.


Birte nyder udsigten på Guldborg Sund 20. juni.

J. S. Bach, Sonata