Året bedste køretur - fra vinterpladsen til søsætningskajen.

Søsætninger 2005

7. maj
Anden og sidste søsætning i sejlklubben skete hurtigt og efter planerne, meldte søsætningsholdet. Og for BA 26 "Esthers" vedkommende lå hun i vandet allerede ved ni, halvti-tiden.

Flaget kom op, og efter et par piber tobak gik det op for mig, at sejlersæsonen var begyndt i dag. Min bror kommer i morgen for at hjælpe med at hejse masten på plads. Klargøringen fortsætter nogen tid endnu. Fødseldagsgaven, da jeg blev 60 - sprayhood'en - krævede således flytning af næsten alle beslag på "Esthers" træværk. Skruer ud. Skruer i, et par timer.

16. april

Man mindes ikke bedre vejr under en søsætning end dette solskin over Toreby Sejlklub. Havnevæsenets kran stod parat med Hans i styrehuset, som han plejer og i den sædvanlige fine form, der får ham til at håndtere de tunge både med en professionel pokerspillers behændighed.

Kun "Esther II" - hvorfor finder vi ikke på mere forskellige navne - skulle i vandet denne dag. Hun lå parat med min brors afprøvede 8-hestes to-takter på hækken, spulet og lakeret.

Dagen skred under solen. Mange billeder skulle tages til Toreby Sejlklubs nye hjemmeside, der er i luften nu.

Omsider kom turen til "Esther II", og søsætningsholdet under Arnes håndfaste ledelse indfandt sig på vinterpladsen. Nede i vandet startede Ejvinds veltrimmede maskine ved første træk, og sæsonens første sejltur forløb uden grundstødning ud til den smalle plads, hvor jeg måtte give gas for at mase "Esther II" ind mellem pælene. Nu lå hun der i det grånende vejr.

Lørdag den 7. maj er det "Esthers" tur - altså den 26-fods Bandholm fra 1968 - det udskældte år, der blev indledningen til en frigørelse, mange mennesker ikke formåede at administrere i det fællesskab, den var tiltænkt- men kun for egen del. Dette skrives, fordi sejlerverdenen endnu er rummelig og fyldt af hjælpsomhed og tolerance.

J. S. Bach, Sonata