Sommer 2006


Lizzie og Birte i Guldborg Sund 3. juli.


Her sejles mudder ud i Smålandsfarvandet fra sejlrendens oprensning syd for Frederik Den IX's Bro. 3. juli.


Søndagssejler og mor. 22. juni.


Fruen og svigermor. 22. juni.


Grundigt udkig 19. juni.


Hyggelig tysk coaster, "Ria" af Elsfleth.


Birte styrer forbi "Henny" af Delftzijl. 19. juni.


Middelaldercenterets "Sofie" i "Slotsbryggens" bassin. Skibet er en rekonstruktion af et skib, fundet ved Bredfjed nær Rødbyhavn. 18. juni.


"Monstrum'et" fra Guldborg bliver her slæbt til kaj i Nykøbing lørdag aften. Skal mandskabet "i byen", eller er platformen på vej for at grave i renden syd for Frederik IX's Bro? 17. juni.

firkant De små ture

3. juli
Vi havde set frem til morgenmaden på Guldborg Sund, og en solfyldt morgen blev det i let vind og strøm med Fruen og søster Lizzie, der også ville i vandet.

Badestigen viste sin nytte, især da et smæld i motoren viste sig at være en plastikpose, som viklede sig om skruen på vej mod ankerbøjen ved Hamborgskoven. Birte kunne kravle ned og fjerne posen, der dog ikke havde hæmmet farten mærkbart.

Birte fjerner behændigt plastikposen fra skruen.

22. juni
Min mor på 86 havde kun en smule besvær med at entre "Esther" på grund af lavvande. Der var langt ned fra bådebroen, og sø-gelænderet er stadig højt. Men vi ville ud i frisk vind og ramte præcist mellem to regnbyger. En lille udflugt på vandet denne blæsende torsdag.

19. juni
Man skal ikke vente på, at vejret bliver dårligere - måske. Men sejle, mens det endnu er godt. Træningen forsatte derfor i dag på Guldborg Sund i jævn vind agten for tværs for genua. Vi drejede af for et par coastere. Birte manøvrerede på hjemvejen for motor i stigende vind med en mørk himmel vestover.


Endnu er himlen solfyldt over Guldborg Sund. Temperaturen denne aften er på omkring 24 grader.

Hjemme ved internettet kunne man se DMI's radarbillede af et voldsomt torden- og regnvejr, som væltede ind over landet fra sydvest. De varme dage synes forbi. Det er da også snart Sankt Hans, hvor vi er vant til regn og blæst.

18. juni
Efterhånden lykkes det at komme ind og ud af havnene uden at lave for meget ravage. Men rutinen i at håndtere sejladserne i skiftende vejrlig - blæst og bølger - lader meget tilbage at ønske. Det kan ikke nytte at love at sejle med barnebarnet Tobias nogle dage hen over næste weekend, uden at være i form.

Med en svag nordlig vind var det passende at træne kryds. Det "nye" storsejl skal vist have løsnet agterliget, men farten var alligevel god i den svage vind - 3 knob gennem vandet. Ud for Hjelm Strand ringede bådelaugets folk for at høre, om det var mig, der rodede rundt derude. Det var det.

Barnebarnet Tobias, der er en trænet optimist-sejler, ankommer på lørdag for at være med et par dage "til søs". Hvis vejret er godt, sejler vi til Fejø og Vordingborg. Ellers holder vi os til de smulte vande i Guldborg Sund.

Flovt vil det være, om en søndagssejler ikke kan finde ud af at sejle - eller ikke tør. Derfor træningen. Vinden viser sig ofte at være passende til søs, mens den synes voldsom i land. Det er denne erfaring, at en sejlbåd er bygget til vind og bølger, som jeg i høj grad skal have frisket op.


Valmuer i vandkanten.


Kryds for fok og storsejl mod Hjelm Strand 18. juni.


Kornhøsten venter på udskibning fra Nykøbing F. 19. august.

J. S. Bach, Sonata