Sensommer 2007

Større billeder


Birtes båd, "Esther II", ligger strandet ved Vennerslund. To nylon-fortøjninger var slidt over.


Poul Verner gav et lift fra Hjelm Bådelaug til stranden ved Vennerslund, så "Esther II" kunne sejles hjem.

Til sidens top

En stranding

15. -17. august
Pludselig opdagede jeg, at "Esther II" var forsvundet fra svajepladsen ved Hjelm Strand. Bortført? Stjålet? Drevet væk, men hvorhen? I bilen afsøgte jeg samme aften - 15. august - de strande, der lå i de seneste dages vindretning, altså mod NØ.

Ved Vennerslund lå en lys båd, jeg måtte kigge nærmere på. Vejene til stranden er private - adgang forbudt, men fra fugletårnet i reservatet ved Majbølle kunne jeg i kikkert - med bankende hjerte - genkende Birtes lille sejler ovre på Falsters kyst.

En e-post til Vennerslunds ejer blev sendt afsted med en forklaring om, at det strandede skib var mit, og at jeg ikke ville køre forbi forbudsskiltene. Snart kom et svar fra godset: Jeg havde tilladelse til at benytte de private veje.

Den 16. august besøgte jeg "Esther II" morgen og aften ved højvande og tøjrede hende, så hun ikke kunne drive helt op på kysten. Men hun stod med kølen dybt i sandet og lod sig ikke flytte.


Hjorte i morgensolen ved Vennerslund.

Først 17. august ved 7-tiden, da prognoserne lovede lidt højere vandstand end de foregående dage, lykkedes det via et reb kastet om masten over salingshornet at lægge båden så langt ned på siden, at hun kunne slæbes over havbunden - ud på dybere vand. Langt ud. Her kastede jeg et anker og gik i land i de lange waders og kørte hjemad.

Henne ved Hjelm Bådelaug sad Poul Verner med sin nye hund. Han tilbød at sejle mig over til Vennerslund for at hente "Esther II". Et flot tilbud. Sådan kom hun "hjem" igen, med to nylontov slidt over i sommerens blæst og bølger, til den vante plads med midlertidige og meget solide fortøjningsreb, som siden er erstattet med fem meter ankerkæde.

Større billeder

Naturoplevelse under eftersøgningen af "Esther II". Hundreder af gæs letter ved Majbølle Fuglereservat 15. august.


Ikke noget muntert syn. Men "Esther II" er uskadt efter at være drevet 2,4 sømil (lige linie).

Til sidens top