Sommer 2009

Større billeder


Genuaen er sat 2. august. Foto: Ejvind Schultz.


Hyggesnak med Torsten Elsvor. Foto: Ejvind Schultz.


Ejvind Schultz afdækker forsigtigt bestyrelsens frokost.


Sussi Kyhlweins højt belagte smørrebrød.


Jørgen Larsen forbereder kaffen 2. august.


Motionister på sundet 5. august.

Frem og tilbage

5. august
Frem og tilbage er som bekendt lige langt, og man kommer ret beset ingen vegne. Men sådan er det med sejladserne på Guldborg Sund. Til gengæld er turene forskellige hver gang. Vand og himmel skifter altid. Lyset ændrer sig. Vinden skifter. Jeg bliver vist aldrig træt af dette smalle farvand med de lave kyster.

Hjelm Bådelaugs bestyrelse - et par ferie-afbud undtagen - holdt sommerudflugt 2. august med "Det store kolde bord" ombord, smurt frivilligt af Sussi Kyhlwein, hvis ægtemand. kasserer Ejvind Schultz, var udnævnt til hovmester på turen.

Alt forløb i god orden med en magelig næsten plat læns-sejlads for genua i jævn vind fra Nykøbing til den sædvanlige ankerplads ved Hjelms Rende ud for Jydebugten, hvor bestyrelsen sagligt kunne drøfte de aktuelle sager mellem de lækre mundfulde.

5. august ville jeg ikke sejle ud. Det kan godt være sejlervejr uden sejlads, havde jeg besluttet, da jeg kørte efter fisk til aftensmaden.

Men sommeraftenen var for fristende. Termometeret viste 26 grader. Ude på Guldborg Sund sejlede kajakker og motorbåde rundt, og fra vejen så jeg vandet glitre i en gylden sol. Fisken måtte vente. Det blev "Esther" i stedet til en flot tur op og ned langs kysterne.


Dette kan man kalde kølvand. Tre friske fyre tog lige Hjelms Rende frem og tilbage, før de fortøjede ved en styrbords sideafmærkning. Jeg nåede ikke at se, om de slap i land efter strabadserne.

 

Større billeder


Ejvind tabte kasketten i vandet, men en bådshage bragte den op.


Sejlende, tysk båd-udsalg. De to både er på slæb og bærer "til salg"-skilte.


Hollandsk to-master sejler syd på fra Guldborg 3. august.


5. august blev en varm sommerdag med op til 26 grader om aftenen, hvor kajakkerne myldrede ud.


Sommeraftenen fristede også disse tre ungersvende til en slags sejlads. Klik på billedet for at åbne et nyt af racerbåden.

Til sidens top