Forår 2009

Større billeder


Storkepar gør kur ("knebrer") i reden ved Skånes Djurpark ved Höör.


Her er det tranerne, der danser for hinanden ved Hornborgasøen.


Sejlere, der krydser Vänern på vej gennem Götakanalen, har måske lagt ind ved Läckö Slott. Til sommer genindvier Carl XVI Gustav slottet efter restaurering og møblering.


Toreby Sejlklub 28. marts. Presenningen er fjernet.


Kahyt og håndlister er "restaureret" med laserende maling. Cockpitkarmen er stadig "ægte".


B-broen i Toreby Sejlklub 30. marts. "Esther" og de øvrige sejlbåde skulle gerne fylde havnen op efter 18. april.


Her er "Ditlev" i kirsebærtræet som en del af forklaringen på, at det trækker ud med klargøringen.

Til sidens top

"Forsinkelser"

8. april
Mon "Esther" når at blive klar til søsætningen i weekenden efter påske? Måske ikke. Men forsinkelsen er besværet værd. Den består i fire dage "i de svenske skove", vort sædvanlige besøg hos tranerne ved Hornborgasjön i Västra Götaland.

Denne gang havde vi vor søn og svigerdatter med, og vi nåede Skånes Djurpark på vejen op. Her var frie storke i luften og på et par reder. Denne "knebren" er en høj lyd, vi ikke havde hørt før. Forår er det - 20 grader i Skåne - og dyrene er i humør.

Hvis foråret varer ved i nogenlunde omfang (varmt og solrigt) næste uge med, er der gode chancer for, at slibning, maling, vask, oprydning, tætning, lakering og det øvrige bliver gjort, før "Esther" ligger i vandet.


Våge over Hornborgasøen.

Presenningen fjernes

2. april
"Er det ikke tid til lidt "presenning løft"? Her hos os i Havnsø klør det i fingrene for at få skivet i vandet!", skriver "vor læser", Jens Juhl, der har planer om at sejle til Guldborgsund i august med sin Drabant 27.

Således tilskyndet fjernede jeg den tunge presenning fra "Esther" for at kigge på vinterens hærgen under den. Det var ikke så slemt.

Fribordets vanskelige grønne lak, jeg ikke har fundet i en færdig blandning endnu, har jo nogle kedelige ridser fra sommerens havnemanøvrer - lad os bare kalde dem det. Disse skrammer fik en passende blanding sort og volvogrønt, så det ser hæderligt ud på afstand. (Allerbedst i Google Earth).

Den hvide afskalling forrest på kølen efter sensommerens møde med en sten øst for Askø blev smurt over med en kraftig epoxy-filler. Det ser til gengæld rigtigt ud.

Mindre "ægte" er bemalingen af de slebne håndlister med laserende mahogny-maling. Samme behandling fik kahytten udvendigt sidste forår, og i år følger cockpitkarmen efter sammen med agterlugerne og kistebænkene.

Denne sminke har naturligvis givet en gammel amatør nogle samvittighedskvaler. Men de lettede noget i sommeren 2008, da jeg kiggede nærmere på et par "flot restaurerede" BA 26'ere i Marstal. Samme maling. Så kan jeg også.

Der er stadig knapt tre uger til søsætningerne, men inden da skal vi lige op til Hornborgasjön for også i år at kigge på de høje traners dans. Påsken venter. Og endnu mangler dækket, enkelte revner her og der, samt bundmaling og rengøring af begge sejlbåde. Overblikket mangler også, når man sidder nede i en rodet og snavset kahyt og forestiller sig et velordnet "ferie-skiv" med alt grej på plads, så man kan finde det.

Større billeder


Canadagæs på Hornborgasøen.


Vue over traneflokken - 15.500 er der talt denne dag. Klik på billedet for at åbne motivet i et større vindue.


"Esther" 30. marts.


Kun en gæstebåd fra Tuborg Nord er i vandet 30. marts.


Her er Jens Juhls Drabant 27 fra Havnsø. Billedet er lånt fra en angivet internetadresse.


Havens Eranthis, mens de endnu var i blomst. Nu er påskeliljerne på vej.


10. april. Forsythia'en er i blomst, og der er en uge til søsætning.

Til sidens top