Sommer 2009

Større billeder


Ejvind gør sejlet parat til hjemturen fra Hesnæs til Hårbølle 29. juli.


Skrænten ved Hesnæs.


Sol over Nykøbing. Klik på billedet for at åbne hele motivet.


Sol over regnskyer 26. juli på Guldborg Sund.


Svanefamilien har retten til vejen.


Mon ikke færgen "Ida" er den eneste færge, som er medlem af Træskibssammenslutningen?

Pippilotta
"Pippilotta" - en gammel kending - i Nysted 25. juli. Klik på billedet for at åbne et stort - og bemærk riggens mange "snore", som skal læres uden ad af besætningen.

nysted
Nysted Lystbådehavn 25. juli. Lørdag eftermiddag med mange ledige pladser. Klik på billedet for at åbne et større.


Badestigen kom i brug 21. juli i Guldborg Sund.

bad
Fruen gør fart gennem vandet.

Havnerundfarter

31. juli
Efter sommersejladsens 330 sømil er det godt at være på land igen, trods visse abstinenser. De blev afbødet lidt ved en kvik aftentur i Birtes "Esther II" for storsejl i let vind, og siden hen en spontan badeudflugt med damer 21. juli, en havnerundfart 26. juli - og en hurtig aftentur til Hjelm Strand 27. juli, da temperaturen pludseligt steg til omkring 26 grader - en flot sommeraften. Og 29. juli var det Hesnæs og Hårbølle havne - denne gang i Ejvinds lille "Askeladden".


Askeladden køres til søsætning i Hårbølle Havn.

Svirrefluerne havde invaderet Falster i slutningen af juli, og herover får de saftevand på Hesnæs Havn.


Med sin korte vandlinie skulle Askeladden ikke kunne sejle 6,3 knob for storsejl på halvvind, men strømmen i Grønsund gik vestover med et par knob. Den lille båd sejler i øvrigt godt.

Vi - Ejvind, Lone og den gamle skriverkarl - måtte udholde motorens brummen sydover til Hesnæs i modvind. Vinden vendte knapt 90 grader, mens vi indtog smørrebrødet, så vi havde den tværs på styrbords halse tilbage til Hårbølle - en rigtig sejltur i den velsejlende jolle.


Klik på billedet for at åbne hele motivet fra indsejlingen til Toreby Sejlklub.

Intet er, som bekendt, for småt. Heller ikke en havnerundfart en søndag aften, efter at blæsten har lagt sig. Solen er på vej ned under en sort bræmme af skyer mod vest. Måske er det regnen, der kommer igen.

Jeg er hurtigt ude i havnen og nede ved indsejlingen til Slotsbryggen. I tomgang snegler "Esther" sig tilbage langs bolværkerne, og ret usædvanligt må jeg vige næsten fremme ved den faste plads: En svanefamilie vil tværs over bassinet, og det får den lov til.

Oppe på land er man jo nærmest ligeglad med vejr og vind, og det er en slags lettelse, selvom besøgene rundt om i havnene ad landevejen rykker i en søndagssejler.

I Nysted Lystbådehavn, som det tyske sejlerblad "Yacht" - ifølge den lokale avis - har udnævnt til Danmarks tredjebedste havn efter Marstal og Kerteminde, er der ledige pladser en lørdag med jævn vind, byger og sol.

"Pippilotta" af Hamborg, som vi har set i danske farvande og på værft i Marstal tidligere år, er netop ved at forhale til kaj, da min dieselbil svinger ind på parkeringspladsen. Tanken om at køre hjem og gøre klar til en to-dages tur til Nysted melder sig straks. Og dog. Vejret er ustadigt i disse dage, og sommeren er endnu lang.

Også i Kragenæs glimrer de ledige pladser med et nærvær, vi ikke kender fra andre havne end disse stille pletter på Lolland og Falster. For turismen og havnene er det næppe godt, men vi nyder den gode plads - til vands og til lands.

Kun Stubbekøbing Havn er godt fyldt op den 26. juli, hvortil "Pippilotta" nu er ankommet.

 

 

Større billeder


Næsgård Agerbrugsskole. Det er sundt for landbrugseleverne at kunne se ud over vandet.

Indsejlingen til Hesnæs.


I Hesnæs 29. juli.


"Pippilotta" af Hamborg er atter i sigte - her på vej ud i Østersøen fra Grønsund 29. juli.


Hollandsk skonnert på vej vestover i Grønsund.


Sindigt tempo i svag medvind på Guldborg Sund. Jeg kontrollerede, om det er "Nordbåden" fra "Øhavet Rundt" i 2007, på Strynø, men det er det ikke.


Guldborg Sund mandag aften den 27. juli.


Slotsbryggens seneste bygning med en halv snes tomme ejerboliger.


Sten og grus er ankommet til Nykøbing.


."Pippilotta" i Stubbekøbing 26. juli.


Fruen og storesøster i Guldborg Sund 21. juli.


Guldborg Sund 21. juli.

Aften i Toreby Sejlklub 21. juli.


Gensyn 25. juli med Kragenæs, hvor der stadig er god plads.

Til sidens top