Vinter 2009-10

Større billeder


Indsejlingen til Nysted - fotograferet fra land 18. december. Klik på billedet for at åbne hele motivet.


"Teltet" er rejst 15. december.


Cockpittet på "Esther" 15. december.


"Lille Tut" er i brug ved broens optagning i Hjelm Bådelaug 14. november.

Esther
Vinterudsigt fra "Esther".

Esther

Vinterpladserne 2009-10.

Esther II


Sejlklubbens havnebassiner efter bådoptagningerne.

Til sidens top

Tiden på land

22. december
Sneen ligger tyk over Toreby Sejlklub, og temperaturen har de seneste dage ligget under fem graders frost. Det var ikke ventet, men heldigvis forberedt for en sikkerheds skyld.

Midt i december blev der tid til overs til at tappe al vand af saltvands-systemet på "Esthers" Volvo-maskine. Impelleren blev checket og efterladt godt syltet ind i tyk efterladt kølervæske fra tømningen af slanger og rør.

Presenningen er lagt over det gamle skiv, skyllet ren efter brug under brolægningen af gårdspladsen derhjemme.

Vejrudsigten for de kommende juledage lyder på temperaturer lidt over eller omkring frysepunktet. Det vil sætte en i hvert fald foreløbig stopper for isdannelserne i havnen og langs bredderne i Guldborg Sund.

Sejlturene på sundet og ude i Smålandsfarvandet synes temmelig fjerne og uvirkelige i denne frysende kolde tid. Mørket kommer allerede ved 16-tiden, og selv som efterlønner kan det ikke altid undgås, at man undertiden også er vågen, når morgenens mørke står uden for soveværelsets vindue.


Klik på billedet på at åbne hele motivet fra Nysted.

7. november
Nu blev der omsider tid til at begynde på vinterkonserveringen af "Esthers" motor. Sagen er jo, at den gamle søndagssejler er blevet mere muldvarp for tiden, idet gårdspladsen i Hjelm skal brolægges med store sten fra Birket Grusgrav.


Brolægning.

En vandslange forsynede motoren med kølevand via søvandsfilteret, og jeg tilsatte en liter speciel kølervæske, mens motoren var i gang. Efter stop af maskinen, fyldtes kølevandssystemet helt op med kølervæske.

Dieseltanken er fyldt op. Luger og skabe er åbnet. Fugten er alligevel mærkbar i kahytten. Men indtil videre bruger vi bådpresenningerne hjemme i gården for at dække "læggegruset" til mod regnen. Helligbrøde, men nødvendigt.

24. oktober
I dag er det slut med sejladserne for i år. De sluttede med en mindre slæbeopgave, da en kollega ikke kunne starte motoren og derfor blev trukket til optagnings-kajen af "Esther". Nu venter "blot" tømningen af bådene og den omstændelige anbringelse af alt grej derhjemme, hvor vi aldrig har plads nok.

Sejlklubben

 

 

Større billeder


Indsejling med færge til Spodsbjerg 5. december. Klik på billedet for at åbne et stort.


Nysted 18. december.


Midt i januar har frosten bidt sig fast.

 

Til sidens top