Sensommer 2011

Større billeder


Birte tog et par billeder ved udsejlingen fra Sakskøbing 11. september.


Ud for Bandholm i frisk vind.


Guldborgbroen går op en halv sømil fra "Esther", men var hurtigt oppe igen.


Landsdelens "gule guld" omlades til skib.

 

 

Til sidens top

Toreby Sejlklub

11. september
For 10 år siden cyklede jeg hjem fra Boligministeriet i selskab med min studentermedhjælper: Hvem tror du, der står bag flystyrtene mod World Trade Center og Pentagon, spurgte han. Bin Laden, svarede jeg uden at reflektere nærmere. Siden har det ikke skortet på konspirationsteorier. Grov udnyttelse til krigsførelse her og der har heller ikke manglet.

I dag vil jeg heller ikke bekymre mig om terrorister og gale religøse fantaster. Jeg vil sejle på en sjælden dag mellem blæst og regn, og sejladsen er på ca. 26 sømil fra Sakskøbing til Toreby Sejlklub ved Nykøbing F., hvor "Esther" skal have masten af og hejses på land for vinteren om halvanden måneds tid.

Skulle der så inden da indtræffe en god dag eller to, sejler vi omsider til Gedser, der ikke bør mangle på kalenderen i år.

Termperaturen er sommerlig i modvinden ud gennem Sakskøbing Fjord, hvor jeg tæller 12 hejrer i luften over båden. Foto-apparatet når jeg ikke. Heller ikke, da store flokke af skarve flyver omkring båden omme i Guldborg Sund.

Men jeg når at beundre vandet og lyset, som skifter hele tiden under en blå og senere temmelig ulden himmel. Vil det nu lyne og tordne som i morges? Skal jeg rammes her, alene på vandet, af Thors vældige Hammer? Så hellere ud med ankeret og svømme i land.

Men på denne 11/9 - skrækscenariernes dag - sker der ingen ting. Himlen lysner, vinden lægger sig, kyster og huse spejles i vandet mod Nykøbing, hvor Fruen vinker og venter og får fat i fortøjningerne. "Hjemme" igen efter sommer-opholdet i Sakskøbing..


Birte fotograferede en af Sørens mange aborrer ved Saxkjøbing Roklub. De blev alle lempet i fjorden igen.


Den smalle rende i Guldborg Sund på kortplotteren.

 

Større billeder

Afgang fra sommerpladsen i Sakskøbing.


Det lykkedes denne gang at passere Guldborgbroen reglementeret - uden reprimande fra brovagten.

Her følger er serie billeder fra Guldborg Sund:


"Esther" er tilbage i Nykøbing. Foto: Birte Tørnqvist.

Til sidens top