Sommer 2011

Større billeder


Lindholm er synlig over store dele af det sydlige Smålandsfarvand med den karaktistiske "skovtop".


Der er ikke vand nok til kølbådes anløb af Lindholm, hvis eneste hus ses blandt træerne.


Undertrykt svane i Sakskøbing Fjord 11. juni.


Det er Askø i baggrunden og Ejvind i cockpittet 2. juni.


Alle sejl er sat på denne Fejø-drivkvase. "Mæfikken" eller "Christine"?


Let vind tværs fra Dybvig Havn 2. juni.


Den gamle redaktør bjærger storsejlet. Foto: Ejvind Tørnqvist.


Vi undviger et sammenstød med Askø-færgen, der her er fotograferet med telelinse.

Til sidens top

Smålandshavet

11. juni
Den dårlige undskyldning for fire timers motorsejlads til Lindholm Rev og retur til Sakskøbing er, at vinden var væk, og da den endelig viste sig, var den imod. Derfor kom sejlene ikke op. Mere korrekt er det nok, at mageligheden har indfundet sig i en hårdnakket, måske aldersbetinget udgave.

Sommersolen kunne blive afbrudt af en front med vind og skyer af kort varighed, viste vejrudsigten, og det holdt stik. Men da var den lækre motorsejlads allerede forbi, og "Rederiets" nyanskaffelse - en gummibåd - var ved at blive pustet op hjemme på græsplænen.

En gummibåd er besværlig at have på slæb på længere ture, men vi har korte udflugter til Lindholm, Rågø og Vigsø i tankerne, når vi har passeret afslutningen på fuglenes rugesæson, der er sat til 15. juli.


Herover har vi minsanten Birtes "Esther II" for sejl med Askø Kirke i baggrunden. Det er Erik og Astrid, som er ude på pinsetur. Erik kan bruge båden, når han vil. Til gengæld bruger vi hans bådplads i Sakskøbing til det lille skiv.

2. juni
Som en lille forsmag på sommerens sejladser med Ejvind og "Baloo" stak vi til Dybvig Havn i dag - denne gang i samme båd, "Esther".

Der manglede ikke noget ombord på denne 26 sømils sejlads fra Sakskøbing til Fejø og tilbage igen.

Ejvinds kølebeholder summede svagt i kahytten og holdt smørrebrødet og drikkelsen køligt. Ekstra tobak og tændstikker. To termokander med frisklavet kaffe. Alt, hvad et par "sømænd" kunne ønske sig. Om det så var en svag til jævn modvind, som en god forklaring på motor-sejladsen, så strøg den kølende over os i det solrige vejr.


Her er skippers smørrebrødsanretning, der blev indtaget med kniv og gaffel i Dybvig Havn.


Ejvind havde selv kreeret denne ydmyge frokost, men nåede at smage en af Føtex's håndmadder efter sejlturen.

Dybvig Havn lignede sig selv, da vi ankom efter et par timers magelig sejlads for motor med 5,5 knob mod den jævne nordvestenvind. Solfangere var dog sat op på sanitetsbygningens tag som et nyttigt fremskridt.

Ovenpå frokosten og eftermiddagskaffen havde vi overskud til at gøre genuaen klar på fordækket til sejladsen tilbage til Sakskøbing, og vel ude af indsejlingen, hvor pladsen var rigelig til sæsonstartens obligatoriske fumlen, hejste vi sejlet op.

3,5 knob med vinden tværs var lige lidt nok, og efter en ureglementeret, motoriseret stagvending kunne vi fortsætte for storsejl og genua med op til 6,5 knob i en kortvarig opfriskende vind.

Henne ved Lindholm måtte vi sejle plat læns, og storsejlet blev bjærget for ikke at tage vinden fra genuaen. Nu måtte vi atter nøjes med 3,5 knob, hvilket heldigvis forlængede den dejlige sejlads.

Askøfærgen var en overgang på kollisionskurs, og vi antog, at ruten mod Askø slog et knæk, så vi kunne fortsætte sejladsen på en kurs væk fra ruten, men færgen ændrede ikke kurs, og en stagvending i god tid reddede den fra påsejling.

Mange sejlere og motorfolk var ude i dag, årets anden sommerdag efter kalenderen. Skal man måle sommerdage på sol og varme, har sommeren allerede varet længe.

Større billeder


Personen i mastetoppen på "Lady Chris II" i Sakskøbing er Palle Danielsen, der er formand for Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub, som har lejet inderhavnens bådepladser af Guldborgsund Kommune.


Gravand med gravællinger i Sakskøbing Fjord 11. juni.


Gråstrubet Lappedykker (Podiceps griseigena) holder til i den inderste del af Sakskøbing Fjord..


Astrid og Erik i "Esther II" ud for Sakskøbing Fjord.


Udflugt ved bredden af Sakskøbing Fjord, 11. juni.


Askø Havn.


Fejø Kirke gennem telelinsen 2. juni.


Dybvig Havn 2. juni.


En stor nabo lægger til kaj i Dybvig.


NSK fra Karrebæksminde havde træf i Dybvig Havn på Kr. Himmefartsdag 2. juni.


Drivkvaser i Dybvig Havn.


Lille båd på beddingen hos bådebygger Mortensen.

Til sidens top