Sommer 2011

Større billeder


Hejre på jagt i Sakskøbing Fjord.


En sæl har sat sig til hvile på en skrå bagbords sideafmærkning ved "Kulmanden" øst for Askø. Telelinsen fangede det usædvanlige syn.


Dæmningen mellem Lilleø og Askø, 3. august i frisk vind.


Roligt vand mod Oreby Slot trods 14 m/s på vindmåleren.

Til sidens top

Fejø og Femø

2. august
Døren til hønsehuset derhjemme blev sat på klem - lige nok til, at vor fede hankat, Ditlev, kunne passere - og herinde sattes retterne frem for det kommende døgn, som missekatten skal tilbringe alene.

Nu skal der nemlig sejles i det genkomne sommervejr. En lille motortur til et par af øerne i Smålandsfarvandet. Femø er invaderet af jazz-enthusiaster, så her lægger jeg ikke ind, men tager en runde i den allerede overfyldte havn i middagens solskin og hede.

Det tager ikke lang tid at krydse det næsten blanke Femøsund og anduve Dybvig Havn på Fejø, hvor pladserne også er besat. Men ikke alle: Den snedige plads ved træbroen mod sydøst, hvor vandet er for lavt (tror de fleste) er der gode muligheder for at hygge sig på indtil i morgen.

Det vil jeg gøre, mens Fruen vandrer rundt på Møn, op og ned ad klinten og ud ad landevejene med base i et tidligere plejehjem. Lad os håbe, at dette bliver hendes eneste erfaring.


Sælen, før den opdagede, at den blev fotograferet.

3. august
Det bankede på båden. Havnefoged Claus Nielsen havde altså husket, at jeg gerne ville betale, men måtte vente, til han runderede havnens mange overnattende. Når man bliver vækket og render rundt på broen i strømpesokker for at hjælpe naboen med at forhale, går handlinger i glemmebogen.

Derfor gik jeg en anelse i panik, da jeg efter en times sejlads i otte m/s modvind - ud for Askø - ikke kunne lokalisere tegnebogen. Ned i fart. Selvstyrer og udkig. Frit vand. Ned i kahyttens gemmer for at kigge efter penge, hævekort og alt det andet - uden resultat.

Så drejede jeg skuden rundt for at se efter på broen i Dybvig Havn, men fandt ud af, at ærlige mennesker måske havde afleveret tegnebogen til havnefogeden. Fandt hans nummer på nettet via telefonen. Claus lovede at sende en mand ud på broen, men han kunne senere meddele, at der ikke var fundet nogen portemonnæ.

Nu måtte jeg nyde sejlturen, så godt det kunne lade sig gøre med det forestående bankbesøg i tankerne. Kortene skulle spærres, og jeg måtte også tigge om en slat kapital af egne penge til de nærmeste dage.

Meteorologerne havde jo fejlbedømt vejrbilledet for i dag. I går lød udsigten på rolige vindforhold, mens udsigten i dag lovede op til hård vind fra øst. Den kom også - målt til 14 m/s, hvorfra skal trækkes skibets fart.

I Sakskøbing Havns rolige vand gentog eftersøgningen sig, og se - en lædersag var forputtet bagerst i en skuffe: Nødhjælps-pakken, viste det sig. Det var en kort glæde. Men da jeg undersøgte det grej, som var stuvet ind ved afsejlingen, lå tegnebogen i en sammenfoldet liggestol. Endnu en læresætning: Giv dig tid til at kontollere alt vigtigt, før du sejler. (Har man ikke hørt det før?).

Større billeder


Der var fangst.


Ølbilen er også parat til årets Femø-jazz. 2. august.


Farvel til Femø efter en runde i havnen.


Trængsel (og råben) i Dybvig Havn 2. august.

Herover ses "Esther" i august 2011 ved den østre træbro. Billedet herunder viser den gamle træbro i Dybvig Havn omkring 1976 med vores første båd, en træjolle. Ved påhængsmotoren sidder den unge søndagssejler med tidens frisure, der også skjuler, at gasten er en mandlig bekendt fra den gang.


Vi bliver i det nostalgiske hjørne (ny scanner gør det muligt) og bringer endnu et billede fra 1976 af den unge redaktør (31 år) og Fruen. Det er taget i Dybvig Havn ved slæbestedet kort før søsætningen af vores første lille pram.


Atter fremme i 2011: Aften i Dybvig.


Modvind mod Oreby Slot, 3. august.

Til sidens top