Sommer 2012

Større billeder


Smålandsfarvandet om aftenen den 21. august.


Solen går ned ved halvnitiden 21. august.


Vindstille augustaften.


Ålefiskeriet er i gang igen efter sommerens pause.


Kursen er sat mod Lindholm med en opfriskende østlig vind agten for tværs. 13. august.

Til sidens top

Sensommer

21. august

DMI: "Regn og byger, lokalt med torden, bevæger sig i nat ind over Danmark vestfra, og herefter strømmer noget køligere luft med byger frem til os fra vest. I løbet af weekenden vil et lavtryk med regn og byger bevæge sig ind over landet fra sydvest."

Sådan slutter sommerens (hidtil) varmeste dage med 30 grader på Nordfalsters småveje i på en 20 kilometer travetur i søndags.

Men i dag var vi nede på godt 20 grader og vindstille ude på Sakskøbing Fjord og Smålandsfarvandet - en spontan lille udflugt, som endnu en gang bekræftede "Udkantsdanmarks" privilegium: God plads overalt i omgivelser, de seneste års såkaldte "udvikling" ikke har spoleret.


Ænderne og en blishøne hygger sig på Bredgaard-fiskebåden i Sakskøbing Havn.


Troldand i havnen.

13. august

Det kan ikke nægtes, at sommerens sol er aftagende i styrke. August er over os med varmere farver og køligere nætter. Endnu er der sikkert en måneds tid tilbage, hvor sol og vind kan indbyde til sejlture til øerne i Smålandsfarvandet, og vi har da også lovet vandre-vennerne en søværts udflugt fra Kragenæs til Vejrø, og måske kan vi ramme brombærrenes tid derude.

Sommeren 2012 er skældt huden fuld i medierne for regn, kulde og blæst, men alligevel er mange gode sommerdage blevet brugt til andet end at sejle - så mange har de været trods al den klynk. Andre dage har jeg stilfærdigt sat kursen ud gennem den smukke Sakskøbing Fjord og genset de kendte kyster, træerne, engene, fuglene, og følt glæden ved at have adgang til dette lille paradis.

i dag - den 13. august - blæste en let vind fra øst, da den korte udflugt begyndte tidligt på formiddagen. Genuaen blev straks hejst inde i havnen, og med 2-3 knob i læ af den nære kyst gled skuden ud ad fjorden. Herude friskede vinden kendeligt op, og ved 5-6 knob var jeg ærligt talt betænkelig ved, om de gamle skødeskinner holdt til presset. Det gjorde de, men for en sikkerheds skyld skal der nok skrues ekstra ringe eller plader på under glasfiberen.

Askø og Fejø lå fristende forude, men sensommer er det, og 500 sømil er sejlet siden søsætningen. Sådanne 500 sømil er ikke noget at snakke om for langturssejlere, men de sidder altså i kroppen på en gammel svabergast og gør udsigten til en lun eftermiddag i haven temmelig nærværende.


Hanse-kogge i Rødbyhavn.

 

 

Større billeder


Oreby Slot 21, august.


Sakskøbing Fjord 21, august.


Sakskøbing Fjord 13. august.


Smålandsfarvandet ud for Bandholm.


Hjemad 13. august med Oreby Bro agterude.


En blæsedag kørte jeg til Rødbyhavn for at kigge på bølgerne.


Stranden ved Kramnitse en sensommerdag med blæst.