Forår og sommer 2012

Større billeder


Denne bøje i Hjelms Rende var drevet over i modsatte side af sejlrenden - på to meter vand, hvis man fulgte reglerne.


Tom gæstekaj i Guldborg - tidligt på sæsonen.


Oreby Slot.


Fruen ror en tur, da jeg ankommer til Sakskøbing 18. maj.

Til sidens top

Kulmanden var væk

18. maj

Kuling og voldsomme vindstød holdt pause i dag - hvor længe vides ikke - men chancen for at forlægge "Esther" til sommerpladsen i Sakskøbing inderhavn måtte ikke forpasses.

Med kraftige rugbrødshumbler, kaffe, vand og tobak ombord skulle de ca. 26 sømil nok kunne klares henover formiddagen og først på eftermidagen i den svage til jævne sydøstlige vind.

I Guldborg Sund var ivrige skarve på fiskeri, og store flokke af svaner rastede ved Falsters kyst.

Guldborgbroens tre røde lys blev hurtigt tændt, og nu var "Esther" næsten rigtigt til søs. De kendte øer dukkede op. Ved et waypoint ud for Vigsø drejede jeg bagbord mod Stemmetofte E, hvorfra man styrer SE mod "Kulmanden" for at komme forbi Bredegrund, Ryggen, Skogrund og Tørregrund og ned i Oreby Rende mod Sakskøbing.

Stemmetofte E og Kulmanden, som er en sydbøje, var borte. Tomt lå vandet i den stigende vind. Kortplotteren kunne vise vejen, men var det forsvarligt, hvis alle afmærkninger - i lighed med en 1. maj for et par år siden - var væk eller lå forkert?


Rester af bøje ved Askø - hold godt udkig.

Jeg overvejede at sejle vest om Askø, en omvej på nogle sømil, men besluttede at tage endnu en chance. Heldigvis. Thi sejlklubberne havde lagt bøjerne ud nede mellem grundene. Fem timer og et kvarter tog sejladsen med pensionist-genuaen - 19 Volvo Penta HK - sat agter.

Fra København og Svanemøllehavnen melder Ejvind, at "Baloo" endnu ikke er helt sejlklar. Men det bliver hans LM 26 til den forestående sommersejlads.

"Hvor skal vi sejle hen?", spurgte vi hinanden en gang i vinter. Der er jo uanede muligheder i de sydlige og vestlige indre farvande. Spørgsmålet er stillet nogle gange gennem de seneste seks-syv år. Og hver gang er vi endt i Det Sydfynske og ved Als og Sønderborg - og flere somre har Ejvind været afhængig af en sær trang til at snuse nærmere til de stegte høns i Nørregade i Flensborg, altså rigtige høns.

 

Større billeder


Farvel til Toreby Sejlklub 18. maj klokken 8,45 - for et par sommermåneder - måske.


Svaner i Guldborg Sund, 18. maj.


Guldborg og det lokkende Smålandsfarvand bag broen. 18. maj.


Oreby Slot ved indsejlingen til Sakskøbing Fjord.


Sakskøbing 18. maj.