Sommer 2012

Større billeder


Heksen ved Sakskøbing Havn har Fruens aflagte kjole på.


Flotillesejlads Sankt Hans aften.


Kurs mod Dyrefod Flak i den kortvarige jævne vestenvind.


Storstrømsbroen 19. juni.


Foto: Anne-Grethe Tørnqvist Andersen. 17. juni.


17. juni efter et kig ud i Smålandsfarvandet.

Til sidens top

"Tyvstart" på sommerturen

25. juni

Blæsevejr og regn. 23 kilometer til fods i går, med Dansk Vandrelaug og Fruen som turleder, i lettere regn, har givet motion forud for de "dovne dage" til søs. Men regnen, der blev til skybrud ud på aftenen og i heftige byger i dag, har tynget lidt på sommerstemningen. Afsejlingen fra Masnedø er udskudt til den 27. - på onsdag, hvor blæsten har lagt sig noget - hvis DMI's prognose holder.

Kun Sankt Hans aften blev sommerlig på det seneste. Stille og klart med en rosa og orange solnedgang ude mod Sakskøbing Fjord, hvor sejlklubbernes både langsomt gled ind i flotille-formation med alle lys tændt og alle flag oppe.

19. juni

Vejrudsigterne har været temmelig usikre de seneste dage. Først så hele denne uge meget blæsende ud, med undtagelse af i dag, hvor en jævn vind skulle blæse fra vest. Siden forudså DMI svagere vinde hele ugen, men advarede mod voldsomme regnskyl i går. De kommende dages svage vinde har vi til gode, men regnen i går udeblev.

Det gjorde den vestlige brise også, som sejlene var gjort parat til, da "Esther" i dag blev sejlet de 28 sømil til Masnedø Marinecenters lille havn, hvor Helmer Lund bød velkommen på kajen.

Efter modvinden gennem Sakskøbing Fjord og Oreby Rende drejede jeg nordover mod "Kulmanden", der er ankommet siden sidst, og straks forsvandt vinden - næsten. Der kom lidt luft til genuaen og storsejlet nordøstover mod Dyrefod Flak, men så var det slut.

Efter Storstrømsbroen dejer man lige nordover i god afstand af Masnedø, og tidligere - samt på min kortplotter - fandtes en afmærket 1,5 meter dyb rende vinkelret på sejrenden øst-vest mod Masnedøbroen. Mærkerne er væk, men en forsigtig sejlads efter kortplotteren viste ned til 1,8 meter vand. Renden er tydeligvis intakt i modsætning til sideafmærkningerne.

18. juni

Den 26. juni er der afsat tid til et tiltrængt serviceeftersyn af motoren på Masnedø Marinecenter. Klokken otte morgen. Det vil passe med den årlige "skovtur" med Ejvind og "Baloo", som er sejlklar i Svanemøllehavnen med flere fine ture bag sig i år.

Men vejret er ustadigt og blæsende, og udsigterne er heller ikke for gode, når man ikke er sportsmand og glad for blæst og bølger. Kun i morgen og på onsdag ser farvandsudsigten hæderlig ud.

Masnedø Marinecenter, der er hurtig til e-post-kommunikation, har allerede oplyst, at der er plads i havnen til "Esther" fra i morgen aften og en uge frem. Det koster, men pengene er givet godt ud til sikker sejlads og sindsro.

Sommersejladsen er allerede i gang inde i hovedet, og recognonceringerne i Sønderborg og Flensborg viser, at både havne og diverse butikker er parat.

Større billeder


Flotillesejlads i Sakskøbing Sankt Hans aften.


Birte er med i toer med styrmand, fotograferet i Sakskøbing Fjord på vej mod Masnedø.


Ud for Askø 19. juni.


Lys over "fedtemøget", der allerede nu optræder i lange bræmmer i Smålandsfarvandet - godt næret af grådige bønders kunstgødning.


De første tyske sejlerturister er ankommet i de danske farvande, 19. juni.


Slæbebåden "Sontinja" af Vordingborg ved havnefrontens lejligheder.


Vordingborg Nordhavn 13. juni ved et hurtigt landværts besøg.


Foto: Anne-Grethe Tørnqvist Andersen. 17. juni i Sakskøbing på en blæsende dag.