Vinter igen 2014

Større billeder


Vandrelauget er på vej op i salonen på Fejøfærgen "Christine" den 12. november - månedens sejltur på 15 minutter.


Balancegang mellem vand og land på digekanten ved Nakskov Fjord.


Jette og Birte i vandkanten på Skalø 5. november.

Til sidens top

Fodtudser

10. december

Genoptagelsen af historierne her på stedet skabte ikke den store læserstorm. Ubemærket kan skriverierne fortsætte - og dog.

Roger fra Norge holder atter modet oppe med denne besked: "Hyggelig at du fortsetter dine fortellinger her, og bli nevnt på siden din. Interessen startet da det dukket opp en Bandholm 26 i min hjemmehavn Stavern for en del år siden. Denne er nå renovert kraftig av eier, men er dessverre til salg til fordel for en Colin Archer. Fint med klassiske båter synes jeg, selv om jeg seiler en flatbunnet campingvogn bygget i Tyskland.
Mvh Roger.

Det viser sig nu, at den smukke Bandholm 26 er ejet af Svein Flusund, som - vist nok i 2008 - skrev til "Søndagssejleren" og spurgte om råd, da han overvejede at købe båden. Han fik en lovprisning af Bandholm 26, og købte båden. I maj 2009 spurgte han atter om råd. Denne gang om montering af påhængsmotor. Og i dag skriver Roger på mit spørgsmål om bådens ejer, at det netop er Svein Flusund. "Påhengsmotor er montert, og lagt ny teak på dekk og cockpit, samt lakkert hvit. Tildligere lys blå. Flott båt å se på".

Et mærkeligt sammentræf.


Trolden på Skalø Havn, fotograferet til fods i midten af november.

Med "Esther" liggende på land under en blafrende presenning i disse kulingdage, er det småt med sejlernyt. Vi må op på land og ud at gå for at opleve natur. Det gør vi så i Dansk Vandrelaug, hvor Birtes projekt, Lolland-Falster rundt, har bragt os cirka halvvejen rundt om øerne så tæt på kysten som muligt og helst helt ude i vandkanten.

Hvad man ikke kan se fra en sejlbåd ude på et par meter vand er de store mængder af bygningsaffald, som er kastet ud på strandene. Særligt slemt ser det ud på Falsters kyst nord for Guldborg. En vældig losseplads.

Men det er heldigvis undtagelsen. Der er smukt langs kysterne, og de fleste af de 15-20 fodtudser, som er med på hver af de 20 km. lange etaper, har aldrig været her før.

 

Større billeder


Tårs Havn ved Nakskov Fjord 2. november.


Vådområdet ved Noret mellem Skalø og Fejø begejstrede Achton Friis i 1922, og der er ikke sket ødelæggelser siden da. Her ligger området øde hen på en grå dag, 5. november.


Vandreturen Skalø rundt er forbi 12. november, og "fodtudserne" går ombord.

Til sidens top