Forår 2015

Større billeder


I 2004 sejlede Ejvind i en Amigo 27, "Svanen" - her under Farø-broen.


I 2005 passerer "Svanen atter Farø-broen.


Ejvind overser en ung dame i Slesvig i 2013.


Mellem Langeland og Fyn i 2014.

 

Til sidens top

Sommersejladser

6. april

Hver gang, vi har passeret vandet i bil, på cykel eller til fods, langs en kyst eller over en bro, har jeg forestillet mig "Esther", sejlende derude, og ofte har tanken været ledsaget af lettelse over, at jeg ikke sidder i cockpittet med rorpinden og ruller i de skummende bølger. Så melder de urolige sejladser over Storebælt og Lillebælt og Smålandsfarvandet sig under sommertogterne med Ejvind, der så småt begyndte i 2004, og som vi har gennemført hvert år siden.

Hver sommer har Ejvind og jeg siddet i havnene i Sønderborg, Haderslev, Faaborg eller Lohals og vurderet vind- og bølgeprognoser for at beslutte os for en god dag at sejle i. Mine betænkeligheder har altid været bølgerne. Men vi har ikke kunnet undgå ubehagelige sejladser, når sø og vind har rejst sig, ofte uforudset af DMI. Det hører med til sejlerlivet udenfor de mere lukkede farvande.


Kuling i Lillebælt.

Og efterhånden, som årene er gået, har sejladserne umærkeligt skiftet karakter fra sejlerskolens mere sportsprægede bidevind-sejladser med kludene sat, til mageligere beslutninger om kun at føre sejl, hvis vinden passer til kursen, i stedet for at sejle den kurs, som passer til vinden. Sejlbåden "Esther" blev snart degraderet til "motorsejler", undertiden helt ned til blot "motorbåd" - med mast og køl.

Havnene undervejs på de mange pragtfulde sommersejladser var for år tilbage nødvendige overnatningspladser med mulighed for at proviantere. Siden antog havnene mere og mere karakter af feriesteder med båden som base for oplevelser i land eller sysler ombord med musik, læsning eller computer.

Da Ejvind en kølig og solfyldt aprildag foreslog, at vi holder pause fra sommersejladsen i 2015, var det med vemod, at jeg måtte erklære mig enig. Han vil gerne sejle nogle flere korte ture fra Svanemøllen over Øresund mod svenske havne, og Fruen og jeg vil gerne have mere tid til at feriere på øerne i Smålandsfarvandet, end vi har haft.

Vi tager selvfølgelig sommersejladserne op til overvejelse næste år, i 2016, og til dem hører Ejvinds betænkeligheder ved at skulle over Køge Bugt og Fakse Bugt frem og tilbage hvert år for at nå ned i Smålandsfarvandet og videre over i Det Sydfynske Øhav.

For min del ville jeg ikke vende om på sejlturene, sådan at "Esther" skulle sejles op i Øresund for at følges med Ejvinds "Baloo" til svenske havne eller op omkring Sjællands nordkyst og ned i Isefjorden og Rosklide Fjord.

Sommersejladserne med "Esther" i selskab med Ejvind i "Baloo" har budt på nogle af mine bedste oplevelser til søs. Og jeg er Ejvind taknemlig for, at han holdt ud så længe over Køge Bugt og Fakse Bugt og Bøgestrømmen og Storstrømmen - frem og tilbage - for at vi kunne mødes og stikke vestover i hinandens selskab.


Farvel og tak for en god sommertur. Kragenæs 2014.

 

Større billeder


Fra"Esther" og "Svanen" i Fakse Ladeplads i 2004


"Svanen" og "Esther" i Gåbense, 2005.


Flensborg, 2006.


Lundeborg, 2007.


Sønderborg 2008.


Mjels Vig, 2009.


Klapbroen ved Lindaunis, Slien, 2010.


Regn i Eckernförde, 2011.


Lillebælt, 2012.


Mysunde, Slien, 2013.


Slien igen i 2014.


Måske det sidste billede fra sommersejladserne: Ejvind i "Baloo" på vej mod Svanemøllehavnen - ud for Lilleø i sommeren 2014.

Til sidens top