Forår 2015

Større billeder


Niels styrer syd på 15. maj.


Den gamle med datter, Sara.

Til sidens top

Familietur

15. maj

Børnebørnene, Marie, Jakob og Frederik havde ikke prøvet at sejle under Frederik IX's bro, mens rækker af utålmodige bilister holder stille på hver side af den åbne broklap. Det oplevede de i dag.

Vi havde gennemsejlingsplanen med ombord og kunne straks i Toreby Sejlklub se, at åbningen klokken 12,52 passede, så redningsveste og chokoladekiks og popkorn og sodavand kunne komme på plads før udsejlingen.

Strømmen var kraftig sydgående, og med motoren bak kunne vi ligge næsten stille foran broen, mens de to lys blinkede, og klokkerne ringede og bommene gik ned for biltrafikken. Nu stod lysene fast, og vi gassede op og sejlede igennem - ned ad den snoede og smalle sejlrende i flot sol og svag vind.

Svigersøn Niels, hvis sejlererfaring er fra hans unge dage i det sydlige Stillehav, fik genopfrisket en smule af færdighederne på et fladt Guldborg Sund forbi Flatø og Kalvø og ned i Bredningen til Buserup Strand. Her nede var der vand nok til børnebørnenes forsøg ved rorpinden, som lover godt for kommende sejlture - hvis de vil med i nogle dage.


Jakob ved rorpinden.

 

Større billeder


Her sidder den gamle skriverkarl mellem datter og barnebarn, Frederik, der styrer båden.


Marie og Sara.


Nykøbing fra syd.

Til sidens top