Efterår 2015

Større billeder


"Esther" hejses op 24. oktober i Toreby Sejlklub.


Sidste sejlads med Birtes båd - fra pladsen til kajen i Sakskøbing.


Roehakke med langt skaft.

Til sidens top

Vinterpladser

Det var sæsonen 2015

24. oktober
Det blev som det plejer at være en både festlig og lidt vemodig dag, da bådene skulle på land i Toreby Sejlklub. Sejler-kollegerne mødes efter sæsonen - god eller mindre god - og lufter minderne fra vandet og havnene.

En liste viser, hvornår man kan forvente, at Stubbekøbing Maskinværksteds kran holder parat ved mastekranen for at hejse de enkelte både op. Motoren prøves forinden. Den startede i "Esthers" tilfælde ved første forsøg.

Så er tiden inde at sejle en sidste tur i havnen. Vinden var i syd i dag, hvilket betød, at en langkølet båd som "Esther" ikke kunne få stævnen op i den jævne sidevind ude i bassinet. Jeg måtte bakke ud i indsejlingen og vende skuden indad i god fart for at nå frem.

Nede i kahytten er der noget fugtigt efter den seneste tids mindre regnbyger. Det roder rent ud sagt, og det må der atter i år gøres noget ved. Atter er måske lidt for meget sagt, men i år, ihvertfald.

23. oktober
Vi har ikke fået sejlet med Birtes lille polske sejlbåd i år, og Erik, som låner den, har heller ikke sejlet ret meget. Sommerens gode dage mellem de mange blæsedage har ofte været optaget af faste aftaler.

Da Birtes båd ved morgenstunden var hejst op, afslørede bunden et regulært koralrev. Rurerne sad tæt og tykt og har åbenbart ikke haft modvilje mod Aldis billige bundmaling, som Fruen insisterer på at anvende.

I år havde vi skrevet navn på spuleren, så vi ikke forvekslede vor egen med sejlklubbens, og den fik bugt med de yderste lag af rurer. Resten blev skrabet af med et lokalt instrument: Et nyindkøbt roejern med langt skaft.

Større billeder


Toreby Sejlklub 24. oktober.


Klubbens Ramslag sejles hjem fra "Lergraven" syd for Frederik IX's Bro, som måtte op i den anledning.


Sidste minutter i vandet i 2015.

23. oktober:


Afgang fra plads 110 i Sakskøbing.


Optagning i Sakskøbing 23. oktober.

Til sidens top