Forår 2017

Større billeder


Fuskeren er overvåget af en hejre.


Kahytsmaling har efterhånden erstattet den gamle lakering.


På passende afstand tager "Esther" sig hæderlig ud, men kom ikke nærmere.

Til sidens top

Fuskeren

25. april


Ude på vandet lurer lappedykkeren på fuskeren.

"Gør det, du er bedst til". Sætningen holder ikke, når man har en båd. Her er man nødt til at gøre noget, man bestemt ikke er god til. Opgaverne spænder som bekendt lige fra navigation, som man skal være god til, og til håndværk indenfor fagene snedker, maler, mekaniker og elektriker.

Fuskeren har derfor frit slag, og det kan ses, og det kan mærkes, når værktøjet smutter mellem de uøvede hænder og efterlader mærker og pletter på skibet og rifter og sår på hænderne.

Mens de kropslige skader som regel fortager sig og heler pænt uden ar, står det værre til med fuskerens resultater på en gammel Bandholm 26. Når en malerbøtte med bundmaling er væltet i en plastpose med andet malergrej, afsætter bundmalingen sine rødbrune spor på utilsigtede steder rundt omkring på båden. Aftørringen efterlader andre spor, fordi man må sno sig for at nå pletterne og derfor vælter dåsen med lak, som også skal tørres op.

Der er spor af fuskeren overalt. Træværket er særligt udsat for revner og sprækker, som ikke er repareret efter håndværksmæssige forskrifter og som regel tillige med usikker hånd. Undertiden efterlader en velment reparation flere afledte skader, og på et tidspunkt må fuskeren træde i karakter og sige stop.

Derfor har jeg måttet lære at leve med, at "Esther" - som mange andre gamle "damer" - tager sig bedst ud på en afstand, der øges år for år.

Større billeder


Nærbillede af kahytten med ny hjemmeblandet, laserende lak/maling.


Fotografiet er nådigt - selv uden "Adobe Photoshop".

Til sidens top