Forår 2017

Større billeder


På vej mod Dybvig Havn i Kims sejlbåd 27. april.


Preben "Post" var mødt op i Fejø Mølle for at fortælle om restaureringen.


Den gamle redaktør på årets første sejltur - som gast.


Kim, Lisbeth og Niels på skrå.

Til sidens top

Inspiration

3. maj


Kraftig blæst har forsinket monteringen af masterne på de to sejlbåde. Temperaturerne er heller ikke for gode, selv om termometeret her i begyndelsen af maj er kravlet lidt op over de 10 grader.

En kort og frisk seljltur med de gamle studenterkammerater for snart en uge siden gav inspiration til den kommende sæson. Nu er sejlene set efter ude på græsplænen. Masten er lakeret, og vanter og stag er parat, når vinden løjer sidst på ugen.

Kim fra Kragenæs Sejlklub havde inviteret vores gymnasieklubs øvrige fem medlemmer til årsmøde 27. april i Kragenæs og på Fejø, hvor hans familie har været møllere.

Vi var tre sejlere ombord i "Blis", som Kim's hustru, Lisbeth, styrede sikkert ud af havnen - og så gik vi op i en jævn vestenvind, mens storsejl og fok blev halet op. Med vinden agten for tværs løb vi syv knob mod Dybvig Havn.

Hjemturen til Kragenæs gav et ekstra sus - sejlerkicket - da vi i opfriskende vind krydsede ud i Smålandsfarvandet for at komme øst og syd om sydbøjen ved Avernakke Hage. Den store 42 fods sejlbåd lagde sig godt om på siden, og Lisbeth beroligede landkrabberne Niels, Erik og Flemming ved at vise, hvor hurtigt båden retter sig op, når storsejlsskødet slækkes, eller båden sejles op i vinden. Meget betænksomt, sådan som vi også lærte på sejlerskolen i "Sundet" for snart 20 år siden.


Flemming redder en bådshage, som måtte slippes ved anløb af pælepladsen i Kragenæs.

Større billeder


Indsejling til Dybvig Havn 27. april.


På kryds mod Kragenæs.


Femøfærgen i sigte, 27. april.


Kragenæs Havn, 27. april. Vi er i land efter sejlturen med Kim's og Lisbeth's "Blis".

Til sidens top