Sommer 2017

Større billeder


På vej ind i Blans Havn. Foto: Bente Rykær.


Sakskøbing Havn med husbåd af ombygget engelsk cement-barkasse fra D-Dag i 1944.


Den sorte prik under genuaen er Saxkjøbing Roklubs firer med styrmand, hvori Fruen ror mod Lindholm. 5. juni.


Sommer i Sakskøbing Havn, 2. juni.


De første svaneunger i inderhavnen i Sakskøbing 2. juni.

Til sidens top

Juni og sommer

18. juni

Fruen skulle med roklubben til Blans. Der har "Esther" aldrig været. Havnen ligger smukt i bunden af Blans Vig, og den er godt afmærket, når man har fundet vigen mellem Lindholm og Bandholm.

Vinden var jævn til frisk vestlig men løjede (desværre) noget af, da turen gik østover fra Blans til Sakskøbing. Min trofaste genua kunne trække op til fire knob, mens som regel mindre. Farten passede til ro-vennernes, efter vores fælles frokost på havnen i Blans. Vi var fremme i Sakskøbing næsten samtidigt.

Et besøg i denne lille havn kan anbefales for sejlere, som ønsker fred og ro. Så vidt kendskabet til landsbyen fra bil- og vandreture, er der ikke butikker i byen, og en af fiskerne oplyste tilmed i dag til Bente fra roklubben, at der ingen fisk er i Smålandsfarvandet, fordi vandet er for rent. Han savnede udledningernhe fra den nu nedlagte sukkerfabrik i Sakskøbing.

5. juni

Grundlovsdag og anden pinsedag skulle egentlig have været efterårsagtig ifølge meteorologerne, men sommeren var stærkest med sol og jævn til frisk vestlig og sydvestlig vind. Det er godt for "Esthers" sejl-egenskaber, og alene for genua strøg hun afsted med op til fem knob.


Taffeland.

Henne ved Lindholm Rev - bidevind på bagbord halse - var det nær gået galt, idet en vældig motorbåd havde kurs direkte mod mig - og holdt den trods vigepligt. I sidste øjeblik drejede jeg op i vinden med styrefarten i behold, mens "Se7ven" fra Sakskøbing Bådelaug upåvirket sejlede videre. Skipperen kan være en farlig mand for sejlførende, som hermed er advaret.

Styrefarten forsvandt derimod ved passagen af det smalle løb ved Oreby Bro. Vinden døde helt, og da de badende ved broen ikke skulle generes af en grundstødning, blev motoren sat i gang. Slut for denne gang med stilheden under det store sejl.

2. juni

Juni har indtil nu levet op til betegnelsen "sommer", men måneden er jo også kun to dage gammel.

I dag stod der fotografering af fuglene i Sakskøbing Fjord på programmet, og dem var der nok af. Jeg talte vel et halvt hundrede hejrer langs fjordens bredder, hvoraf usædvanligt mange havde valgt at tilbringe formiddagen oppe i træerne. Svanerne i havnen har fået unger, mens lappedykkerne endnu ikke har vist sig med afkommet.


Skarven tørrer vingerne.

 

Større billeder


Blans havn 18. juni.


Havneø ved Bandholm.


Trætoppe på Havneø.


Taffelænder i Sakskøbing Fjord 5. juni.


Bandholm med skarv. 5. juni.


Grågæs, 5. juni.


Svend, Birte, Bente, Jette og Claus fra Saxkjøbing Roklub. Ved Lindholm 5. juni.


Ved Lindholm 5. juni.


Ederfugle i Sakskøbing Havn 5. juni.


Fire hejrer i det udgåede egetræ.


Her er otte hejrer oppe i grenene.


I havn efter et par timer i sommervejret, 2. juni.

Til sidens top