Sommer 2006


Fruen ved roret under kapløbet med regnbygen i det sydlige Guldborg Sund.


Sikkert fortøjet i Gedser, før regnen nåede frem.


To fly har krydset hinanden på himlen over "Esther". Vi skal have Frederik Den IX's Bro hejst.


Frederik Den IX's Bro i Nykøbing er på vej op. "Esther" løber 4,5 knob på trekvart motor mod en svag vind og en halv knob modgående strøm - og når under. (Fotos: Birte Tørnqvist).

Hotspot i Gedser

6. og 7. juni
Et tilfælde ville, at jrg fra"Esther" fik forbindelse til internettet og kunne læse min post og alt, hvad der ellers hører til en net-forbindelse. TDC's "Hotspot" åbenbarede sig i al sin uoverskuelighed.

Fruen ville til Gedser, og vi pakkede "Esther" med det allernødvendigste, herunder de to "polar-soveposer", vi købte sidste år under en hedebølge i Flensborg.

Fra "Esthers" plads ved B-broen i Toreby Sejlklub hørte jeg klokkerne på Frederik den IX's Bro, og da vi var ved at kaste snorene, fik motoren fuld gas over mod broen, hvor tre sindige tyskere var på vej fra syd. Brovagten tændte de to røde, faste lys, som betyder gennemsejling af skibe fra nord, mens vi brummede forbi kostene. Vi nåede det.

Tage Mikkelsen fra sejlklubben havde beroliget os med, at der er vand nok i renden syd for Nykøbing, skønt søkortet stadig melder om dybder ned til 1,3 meter. Vi listede afsted, og jeg undlod at fortælle Fruen, når ekkoloddet viste 0.0 meter vand under kølen. "Søgræs", tænkte jeg.

Forude mellem Nordmands Sand og Marrebæk Østbøje var søen og himlen blå. Bagude trak en byge op over Guldborg Sund, og ovre vest på lignede skyerne torden og regn under betænkelig udvikling. Vinden var imod os - fra syd, men man ved aldrig med tordenbyger. Og nede forbi Gedsergård på vej mod nordbøjen ved Gedser Lystbådehavn satte vi farten op for at komme i havn før regnen. Vi nåede det i opfriskende vind fra nordvest.

Efter regnbygen og en portion pizza i cafeteriet kunne nye eksperimenter med det genstridige ikke særligt "Levende Søkort 2006" fortsætte. Alle indstillinger blev afprøvet endnu et par gange. Programmet blev afinstalleret og geninstalleret på computerens to drev. Nogle gange virkede musen, andre gange ikke. Men så fik jeg GPS-forbindelse, uden at det dog var muligt at overføre waypoints. Birte var heldigvis på en timelang sightseeing i Gedser og omegn, mens jeg skummede af frustration over de tekniske forringelser siden KMS's version 2.

Her var det så, at begrebet "Hotspot" åbenbarede sig: Tilfældigt tilsluttede jeg den gamle Fujitsu-Siemens med den nye "Belkin" antenne. Og efterhånden viste de små signaler på startlinien i bunden af Windows XP-skrivebordet en højst uventet forbindelse til internettet. TDC´s tilmeldingsvindue kom frem i Firefox, som jeg optimistisk åbnede, og for godt 37 kroner, betalt online via Mastercard, var jeg på nettet i Gedser Lystbådehavn.

TDC har etableret disse radio-forbindelser til internettet på forskellige stærkt spredte lokaliteter, men oplyser intet videre på nettet om rækkevidden. Det vil jeg forsøge at finde ud af og meddele her på sitet. Prisen for at få forbindelse efter en log in procedure er på en krone i minuttet.

Polar-soveposerne viste deres effektivitet i en kold nat. Det blev ikke nødvendigt at tænde sprit-varmeren mere end i en kort forsøgsperiode. Vi er ikke glade for åben ild af nogen art, mens vi sover.


Gedser Lystbådehavn 6. juni. Regnen trækker forbi ude over Femern Bælt.


Morgen i Gedser. 7. juni.


Næsten havblik mod Skelby på Sydfalster. 7. juni.