Forår 2008

Større billeder


"Nogen" har sejlet "Esther" temmelig tæt på bolværk eller pæle, og det er nok mig. Bagbords fribord skal i hvert fald have en overhaling med grøn lak udover den obligatoriske bundmaling, før jeg kan sejle fra Masnedø.


Farvel til en trofast seks hestes påhængsmotor. Her ligger den, firet med med reb fra beslaget, der kort efter blev demonteret.


Palermos lystbådehavn, Cala, 9. marts.

Til sidens top

Farvel til en motor

17. marts
Efterhånden er tiden med forårets lune dage ved at være knap. På Masnedø ligger "Esther" forladt med påhængsmotoren monteret på hækken, skønt den er blevet overflødig. Nede i Toreby Sejlklub er Birtes lille sejler stadig væltet om på siden. Hvor bliver tiden og varmen dog af til at få rettet disse ting?

En uges ferie på Sicilien bragte ikke højsommeren ind på livet fra 3. til 10. marts. 20 grader målte vi ved ugens begyndelse, men så kom regn og byger og temperaturer som i en dansk april. Det ser også ud, som om de sicilianske lystsejlere holder sig fra vandet om vinteren, skønt de fleste både ligger parat året rundt. Hjemme er det vådt og blæsende. Forår er det, men solen og de mange lune dage har vi endnu til gode.

Men i dag - 17. marts - havde jeg håbet på godt vejr til at få tømt "Esther" for regnvand og måske få den gamle "Suzuki" påhængsmotor med hjem på gårdspladsen til den årlige ferskvandsskylning. En vestlig kuling stod over land og vand, men projektet lykkedes. Motoren blev firet ned fra det påmonterede stativ på "Esthers" hæk. Stativet blev skruet af og hullerne spartlet med epoxy. Hurtigt og nemt - underligt nok. Det skulle vel ikke være et håndværksmæssigt håndelag, der har indfundet sig efter snart 10 års sejladser og klargøringer ?


Enten skal badestigen flyttes over i bagbords side, eller også skal navnet flyttes. Det ensomme "pu" er rester af "Dhyana Pura", som hun hed, da jeg købte hende for snart fem år siden og satte påhængsmotoren på.

Med en helt ny Volvo Penta under dørken burde det ikke blive nødvendigt atter at sætte et piskeris på "Esther". Til sommer vil nogen nok mene, at jeg burde have gjort det, når øvelserne i havnemanøvrer begynder igen.

Større billeder


Måge med "Havrehesten", østbøje, i baggrunden 17. marts ved Guldborg.


Kuling over Hildesvig Bugt 17. marts.


Blishønsene har søgt sammen i læ ved Guldborgbroen 17. marts.


Castellammare, Sicilien, 4. marts.


Vulkanøen Salina ud for Siciliens nordkyst, 6. marts.


En enkelt sejler lufter storsejlet. Palermo 9. marts.

Til sidens top