Forår 2009

Større billeder

Den kendte udsigt kan ikke gentages for tit.


Et selskab af sejlere fra Lybæk for sydgående.


Nyt skilt ved indsejlingen til Nykøbing ud for Middelaldercenteret. Fartbegræsningen gælder for alle, også dem, der ikke kan læse. Kender du nogen, der ikke kan, så fortæl dem, at man højst må sejle fem knob i Nykøbing F. havneområde.

pandebjerg
Pandebjerg Hoved i næsten vindstille.

bådelaug
Hjelm Bådelaug 12. maj.

havørn
Havørnen fotograferet med telelinse fra Guldborg Sund 12. maj.


Uffe har snøren ude 10. maj.

 

Fisketure

21. maj
Uffes påstand om, at det er den samme, lille "film", med fisk, der kører på min "Fishfinder", Garmin 140, er grundigt gjort til skamme i dag. Der var masser af fisk. Store og små fisk. Fisk med numre ud for, sorte og hvide fisk. Jeg mindes ikke nogenside at have set så tætte stimer af fisk som i dag på Guldborg Sund.

Enkelte andre fiskere var da også ude i jollerne her på Kristi Himmelfartsdag, der bød på strålende sol og stille vejr - men med blæst og tordenbyger i udsigt hen mod aften.

Da jeg havde kigget længe nok på den lille skærm med fiskestimerne, smed jeg et blink ud. Det skete flere gange under turen til Guldborg. Her stod andre optimister ved pynten nord for broen. De har sikkert haft en god fiskedag og er modtaget varmt derhjemme, efter at de selv har renset fangsten.

Hjemme venter i denne uge kun katten Ditlev, som jeg ikke har lovet fisk. Det fik den heller ikke i dag.


Hver gang, jeg sejler over Guldborgsund-tunellen, viser GPS'en ca. 5-10 meter for langt mod vest. Det gjaldt også den gamle Garmin 128, hvorfra jeg overførte sporet via "Det levende Søkort", så der må være en uoverensstemmelse mellem de målte positioner og de elektroniske søkort.

12. maj
Birte skulle til morgenroning i Saxkjøbing Roklub denne onsdag - fra klokken 06,30. Klokken 05,00 stod vi op og kørte til Toreby Sejlklub, hvor jeg blev sat af, godt påklædt i morgenens tre-fire graders varme. Solen var også oppe.

Ved kysten sad en stor "klump" i et træ, så jeg. En ørn - eller en hejre? Telelinsen blev monteret og jeg stillede skarpt på figuren i træet. Den blev siddende.

Nu var tiden så inde til at råde bod på mandagens ringe udbytte, og jeg gjorde en enlig fiskestang parat og kastede snøren ud. Kort efter var der bid. En dusk tang. Derved blev det.

Til gengæld var der gevinst ved computerens billedprogram, da fuglen i træet viste sig at være en ægte havørn.

10. maj
Vi havde tre fiskestænger og tre net at hale fiskene ombord i. Desuden medbragte Uffe en stor spand, foret med plastik, til at hælde fangsten ned i, da han ikke ønskede at grise dørken i cockpittet til med, hvad en større mængde hornfisk kunne afsondre. Knive og andet grej var også parat 10. maj, da vi sejlede fra Toreby Sejlklub først på eftermiddagen.

En sejlerkollega var netop hjemkommet fra en fisketur. Han havde fanget fire hornfisk ved "drægning" - med linen og blinket efter båden i lav fart. - Den første allerede ved sygehuset, sagde han.

Vi smed derfor to blink ud straks efter den smalle rende ved Frederik IX´s Bro og ventede de første fangster. Der skete ingen ting. Heller ikke, da vi lå for anker ved Hamborgskoven, bed fiskene på. Et par timer gik i den kølige luft under majsolen. Ingen fangst. Wienerschnitzelen var god nok den aften.

På ekkoloddet var der under det meste af eftermiddagens meget sindige motorsejlads en mængde små, tegnede fisk at se på skærmen. Uffe hævdede, at det var en billig model med en fast, indbygget film, der altid viste fisk.

 

Større billeder


Guldborg 21. maj.

 


Toreby Sejlklub ved seks-tiden onsdag morgen den 12. maj.


Nybyggeri på den sidste naturgrund ved Sundby L.


Disse ederfulgle er fotograferet ved Skalø 11. maj. Færgen klarede sejladsen til de blomstrende æbletræer på øen. Vi havde ikke tid til at gøre "Esther" beboelig med kort varsel.

Til sidens top