Forår 2013

Større billeder


26. marts - motoren prøvestartes.


26. marts - parat til bundmalingen, når frosten letter.


Billedet viser ikke de lidt jordslåede gardiner.


Is og frost i Toreby Sejlklub 17. marts. Ramslaget er i brug ved fornyelsen af den inderste bådebro, A-broen.

Til sidens top

"Forår" med is og sne

31. marts

Det kolde forår har medført, at søsætningerne i Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub er udsat fra den 12. til den 25. april. Bestyrelsen fandt, at kulden giver bådejerne for lidt tid til forårsklargøringen med 12. april som søsætningsdag. Toreby Sejlklub har udsat søsætningerne til 19. og 20. april. En velkommen forlængelse af tiden til klargøring.

26. marts

Hvert forår overraskes jeg, når det viser sig, at "Esther" ikke er "slået til vrag" i løbet af vinteren. At dæk, kahyt, træværk og fribord i det mindste ser nogenlunde ligesådan ud, som under sommerens sejladser. Tilmed er der tørt overalt i dag med undtagelse af en smule sne, som solen smelter på dækket.

Presenningen kom af, hjulpet af den lette østenvind, og søgelænderet blev anbragt, efter at brædder, bådshage og spilerstage, der fungerede som stativ, var demonteret.

Det spændende øjeblik indtraf, da jeg tændte for gløderørene på den henslumrede dieselmotor. Kort efter lød klartonen. Motoren startede omgående, men gik ud efter nogle sekunder. Ny start. Lidt gas. Mere gas. Så lød der et knald fra den ophobede diesel/luft-blanding. Nu fik maskinen vejret igen og kørte perfekt et minuts tid, mens der stadig var lukket for søvandsventilen. Jeg gentog starterne et par gange, mens det øvrige arbejde stod på. Motoren startede i første forsøg hver gang.

25. marts

14 dage med sne og frost det meste af tiden. Udsigten for de kommende påskedage tyder på lidt varmegrader midt på dagen under martssolen, der luner i læ og giver op mod 15 graders varme i drivhuset.

Men "Esther" står ikke i et drivhus. Nu kan vinter være vinter. Nu skal presenningen fjernes. Motor og batteri skal kontrolleres, og fint vil det være, hvis motoren kan startes mellem snebygerne og køre varm på den smule kølervæske, der forhåbentlig har bragt systemet frelst igennem vinteren hidtil.

Måske bliver klargøringen indskrænket til den nødvendige bundmaling før søsætningen 12. eller 13. april - efter de årlige dage ved Hornborgasjön og tranerne. Toreby Sejlklub råder over et par flåder, som pladsformand Arne vil stille til rådighed til det arbejde, som vejret forhindrer udført, mens "Esther" er på land.


Ditlev til bords.

Større billeder


Vinterpladsen 26. marts.


Her skal "Esther" ligge fortøjet om 18 dage.


Endnu er bommen nede, og der er lukket for vandet på vinterpladserne - 26. marts.


Onsevig den sidste dag i marts.

Til sidens top