Vinter 2013

Større billeder


Floden Manavgat øst for Antalya. Vi nærmer os den oplagte sørøverflåde.


Et kig ind på land, hvor sommersæsonens flåde er trukket op.


Søsterskibet til vor flodpram.

Til sidens top

Manavgat

Flodsejlads på tyrkisk

Man skal helst ikke være sømand for at få det bedst mulige udbytte af flodsejladsen på den tyrkiske flod, Manavgat, der løber ud i Middelhavet ca. 100 kilometer øst for turistbyen Antalya. Sejladsen er et studie i smagløshed og masseturisme.

Et par hundrede mennesker stuves ombord på en flodpram, der er bygget i gammel stil, ofte et sørøverskib med kunstig rigning og udmajet til det groteske. Når skuden har lagt fra kaj, kan man stille sig op i en kø og få en slev ragout med brød hældt på tallerkenen og traske tilbage til pladsen og nyde udsigten over et landskab med decemberbare marker og sæsonlukkede kæmpehoteller med den smukke bjergkæde, Taurus, som uspoleret baggrund.

Her er næsten tyve grader varmt den første dag i december. Solen er ved at gå ned, da de få sømil ud til en flad middehavsstrand og tilbage igen til byen Manavgat er tilbagelagt i svag udadgående strøm.

Undervejs har vi betragtet de mange oplagte sørøverskibe og de få, der er sejlende her i lavsæsonen, men gåden, hvordan alle får plads i højsæsonen, er ikke løst. Det må være et helvede af en turistfælde på linie med Nilen mellem Luxor og Aswan, som er tæt af flodbåde og deres tusindtallige turistskare. Nu er du advaret, hvis du er sømand.

De, som kan se bort fra visse "elitære" fornemmelser, kan nyde det lune decemberklima og den mangfoldighed af venlige og glade medturister, der befolker den besynderlige tyrkiske flodbåds-flåde.

Større billeder


Udsnit af sørøverskibene ved Manavgat.


Søgående turistbåde i december.


Den smalle tange mellem floden Manavgat og Middelhavet.


Byen Manavgat med Taurus-bjergene i baggrunden.

Til sidens top