Sommer, 2013

Større billeder


Fra Sakskøbing Fjord, 23. august.


Kurs mod "Kulmanden" ad genvejen øst om Askø.


Sydbøjen ved "Kulmanden" med Femø i baggrunden.


Fruen og storesøster på en vindstille tur til Askø.


Foto: Birte Tørnqvist.


På Askø var der tid til et hvil i kahytten og andre ting.


Den hvide svaneunge i Sakskøbing Fjord, 24. juli.


Birte styrer sin båd ud ad Sakskøbing Fjord.


Strandskade ved bredden.


Fortøjet ved roklubben efter lidt dramatik.

Til sidens top

Mere sommer

31. august

Det har regnet i dag. En sjælden vejrtype i denne sommer, hvis sidste kalenderdag netop er i dag. Sejlturene har været få og korte i august-varmen, skønt vindforholdene og det vedvarende solskin har indbudt til både timer og dage på vandet.

En gang sagde skolechef Fritz Johansen i sejlklubben "Sundet", at nu havde han snart sejlet nok i sit liv. Han var ved at være træt. Er denne træthed begyndt at dukke op? Det håber jeg bestemt ikke. De få ture på Sakskøbing Fjord - 23. og 27. august - har vakt den sædvanlige sejlerglæde til live. "Esther" er ny og spændende hver gang som opfyldelsen af en gammel drøm, anskaffelsen af hende var for 10 år siden.

25- juli

DMI truer med almindeligt sommervejr - byger, måske med torden. Vind er der næsten ikke i udsigterne. Tunge, lidt uldne skyer hang over vandet, da "Esther" tøffede udad. Hjemme var mange damer på besøg. Godt at tage på "havet".

DMI's radarbilleder viste ikke et eneste lynnedslag i Danmark, og Femø var vel inden for rækkevidde, og dog. Der var længere, end jeg troede, så hvorfor ikke sejle ud til "Kulmanden" og vende om der?

"Kulmanden" er en grund på 1,5 meter øst for Askø, og syd for står sydbøjen. Navnets oprindelse har ikke kunnet spores på Internettet.


Kortplotteren med "Kulmanden" og "Esthers" spor i søkortet.

24. juli

Den priviligerede dag begyndte med en særdeles komfortabel sejltur fra Sakskøbing til Askø med Fruen og storesøster, og den sluttede i Nykøbing F. revyen. "Et liv, bonden aldrig ser".

Kortplotteren lå derhjemme, men en nødløsning blev telefonen og applikationen iSail, da vi skulle vest om Skogrund for at styre ind i Askøs halvtomme havn. Meldinger lyder, at Femø Havn er overfyldt. Det kan undre, at ingen har opdaget, at Askø både har god plads og et dejligt klubhus til gæstesejlerne, udover hvad tvillingeøen ellers rummer af stille idyl en varm sommerdag.

To marsvin fulgtes ad østover ud for Askø. De sorte rygfinner dukkede op samtidig ved siden af hinanden adskillige gange, men fotografering lod sig desværre ikke gøre.


Oreby Slot imponerer altid ved indsejlingen til Sakskøbing Fjord. Bygningen i nyere hollandsk renaissance står ubeboet, men skulle være under en gradvis restaurering.

20. juli

Sommeren bliver ved. Naturligvis. Det viser kalenderen. Vi er godt midtvejs gennem de tre sommermåneder, og september kan også være sommerlig. Men solen og de lune, lette vinde fortsætter også, og det er ikke lige så naturligt for juli måned.

Fruen ville gerne prøve den lille polske Siena 45, som ligger i Sakskøbing. Erik og vennerne har endnu ikke gjort megen brug af båden, som de låner fast. I dag skulle hun så ud i fjorden på en mindre eftermiddagstur i selskab med mange andre småbåde og letpåklædte folk.

Den efterhånden ældre påhængsmotor startede i "første hug", men gik ud i "åløbet". Den interne tank blev fyldt med medbragt benzin, og vi fortsatte den heltemodige færd endnu længere ud i Sakskøbing Fjord - helt ud forbi Oreby Bro, hvor vinden stod friskere ind fra Smålandsfarvandet.


Fordybningen i sivene bag bådebroen har Fruen skabt, da hun puslede med for-fortøjningerne. De gled af pullerten på broen, og Fruen landede blødt i sivene.

 

Større billeder

27. august


Sommeren bliver ved. Sakskøbing Fjord.

23. august


Sakskøbing Fjord.

25. juli:


Almindelig og hvid svaneunge.


Askø med Lindholms skovtop i baggrunden.


Svanefamilie i sejlrenden ved Oreby Bro. Man måtte sejle uden om, da familien havde travl med at æde.


Fra Sakskøbing Fjord.


Indsejling til Sakskøbing 25. juli.


24. juli:


Den toppede lappedykker med unger. Sakskøbing Fjord 24. juli.


Næsten vindstille, 24. juli i Sakskøbing Fjord.


Stenen "Las" ved Rodsnæs.


Udsnit af en vældig fældeflok af svaner ud for Askø.


Askø Havn.


20. juli:


For udadgående i Birtes sejlbåd 20. juli.


Et kig ud i Smålandsfarvandet.


Oreby Bro en lun sommer-lørdag, 20. juli.


Sakskøbing Bådelaugs havn ved Maltrup Vænge.

Til sidens top