Efterår 2013

Større billeder


Havnen i Portovenere.


Corneglia, hvor bådene hejse i vandet, når de skal til søs.


Vi anduver Monterosso.


Turistbåden i Monterosso.

Til sidens top

Middelhavet

Turistsejlads, Cinque Terre

Fra Portovenere på den italienske middelhavskyst ud for Stresa og den såkaldte "Paradisbugt" afgår - i godt vejr - turistbådene langs de fredede turistbyer, Cinque Terre. Det er en flot sejlads for motor på et bredt dæk, fyldt med andre medrejsende, der strækker hals for at se kystens sceneri, der ligger i en dalende eftermiddagssol i begyndelsen af september.

Portoverene med de høje fort-bygninger, Riomaggiore, hvis havn er smal og næsten ufremkommelig. Corneglia med hovegaden fyldt af alle de både, som ikke kan ligge ved havnen, hvor de hejses ned, hver gang de skal til søs. Vernazza med den store beskyttede havn og endelig Monterossos lange strand og tilhørende mindre havnebassin, hvor turistbåden lægger ind.


Vandet er middelhavsblåt - og rent også inde i Vernazzas havn, hvor den badende kvinde er fotograferet.

De fem småbyer ved Stresa har indtil for nylig kun haft forbindelse med omverdenen via havet eller jernbanen mellem Genua og Stresa, i det omfang togene standsede ved de velbevarede fiskersamfund. I dag kører togene tæt. Turismen har overtaget fiskeriet som befolkningens vigtigste og største indtægtskilde.

Større billeder


Havnen i Genua, fotograferet fra rutemaskinen fra Paris.


Kysten ved Portovenere.


Fæstningen i Portovenere.


Riomaggiore med ny vejbro.


Toget holder ved Corneglia Station, ca. 450 trappetrin neden for byen.

Riomaggiore.


Vernazza.


Kysten ved Monterosso.


Fiskere i Monterosso.

Til sidens top