Tilbage til forsiden

Pukkelhval(erne) er fotograferet 7. juli fra ca. 16,00 til 16,15 ud for Falshöft på den tyske kyst nord for Sliens udmunding i Vestlige Østersø. Linse: Nikkor 35-105 mm, 1:3,5-4,5. Kamera: Nikon D 80.

Klik på et billede, så begynder lysbilledvisningen.

hval-1 hval-2 hval-3 hval-4 hval-5 hval-6 hval-7 hval-8 hval-9 hval-10 hval-11 hval-12-* hval-13 hval-14

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Pukkelhval (Megaptera novaeangliae) tilhører bardehvalerne. Det er en temmelig stor hval, der bliver omkring 15 meter lang og vejer omkring 30 tons. Blåsten fra pukkelhvalen bliver omkring 3 meter høj. Pukkelhvalen findes over det meste af verden, også af og til i Danmark. I dag findes omkring 70.000 pukkelhvaler i hele verden.

Pukkelhvalen æder krill, som den sier ud af vandet ved hjælp af barderne, men den kan også aktivt jage fisk, som den kan lamme ved at slå de lange finner eller halen ned i vandoverfladen med et brag. Flere hvaler kan også finde på at slå sig sammen om jagten. De bygger et fiskenet ved at puste bobler i en ring. Fiskene svømmer ikke igennem boblerne og bliver derfor på et afgrænset område. Hvalerne skiftes til at svømme op gennem bobbeltragten og æde af den indfangne fiskestime.

Pukkelhvalen er meget nem at identificere. Den har et meget karakteristisk hoved og dens krop er oversået med mange pukler og buler, der har givet den navn. Hvalens finner er meget lange i forhold til alle andre hvalarter.

Pukkelhvalers hale er som menneskers fingeraftryk. Ved hjælp af halefotos kan forskere kende de enkelte individer fra hinanden. Pukkelhvalen har et stort register af lyde, og derfor er dens hvalsang berømt over hele verden.