Sommer 2016

Større billeder


Regnbygen driver bag Femø Kirke 3. september.


Tonny's "Sabine" følger med ind til Femø Havn 31. august.


Fra "Troldealléen på Femø.


Lavtgående fly ved Femø, 1. september.

 

Til sidens top

Femøtur

BILLEDSERIE
Åbner i nyt vindue

3. september

"Jazz-Niels", der er havnefoged på Femø, tilbød ellers endnu en overnatning, på "husets" regning, men Femødagene er forbi i dag, og vi venter på, at en regnbyge skal drive over ved middagstid, før fortøjningerne hales ind.

Vinden var frisk ude på vandet med skum og sprøjt og en let rullen. Genuaen lå parat, men vi ville følges øst om Askø ad den spredt afmærkede rute med motorernes stabile 4,5 knob.

Vind og strøm var tidvis imod og satte tempoet noget ned. Brillerne fik en gang saltvand i ny og næ. Inde i Sakskøbing ankom Fruen, og hjemme blev vor fede hankat, Ditlev også glad.

2. september

Femø lokkede atter her mod sommerens slutning, og en gammel aftale med Tonny om at følges ad blev realiseret. Tonny sejler i en LM 24, "Sabine", og vi fulgtes fra Maltrup Vænge ud gennem en næsten spejlblank fjord den sidste dag i august.

Ruten øst om Askø blev en ny oplevelse for Tonny. Femø Havn var næsten tom denne onsdag middag.

Dagene på Femø blev flittigt brugt til fods og på cykel. De mange veje og stier forekommer uoverskuelige uden landkort. Øens aldrende befolkning synes at være i familie med hinanden, og jeg lærte, at den omtalte hr. Strøm, hvis sten jeg blev antruffet siddende på sidste år, hedder Jørgen - ikke Verner.

Fra sommerlig lummervarme er vejret slået om til sensommerens kølighed med svage regnbyger og op til frisk vind, der sender dønninger ind i den fjerneste krog af havnen, hvor "Esther" "putter sig".

De kulinariske oplevelser er til at overse denne gang. "Wienergryde" på dåse fik en gang opvarmning over gasapparatet i går. Knive og gafler var glemt i land, hvorfor jeg straks hensank til laveste niveau under tidligere sejladsers fremadskridende forfald - nemlig at indtage middagene med ske - direkte fra gryden.

Således vil også den nyindkøbte dåse gullasch fra Havnehøkeren så skammeligt blive fortæret - i sandhed en stor kontrast til middagen med gymnasiekammeraterne på Saxkjøbing Hotel for en uge siden.

"Den lille Rødhætte og ulven".

 

Større billeder


"Sabine" med Fejø i baggrunden, 3. september.


Tysk gæstesejler ved Oreby Slot, 3. september.


Tonny gør klar til afgang fra Maltrup Vænge 31. august.


Vi observerede Fruen under roning mod Lindholm under sejladsen til Femø 31. august.


Femø Kirke.


I havn på Femø 31. august.


"Troldealléen"


Vejret er ved at skifte 31. august, aften.


Ved Issemosevej 1. september.


Ved Jørgen Strøms sten, 1. september.


En sjælden gæst fra Østrig.


Haren har ikke opdaget fofografen endnu.


Fra "Troldealléen" med indsat detalje.

Til sidens top