Forår 2016

Større billeder


Udsnit af Toreby Sejlklubs protokol, hvor sekretær Aage Sabros håndskrift fortæller om klubbens stiftelse 29. marts 1966.


Vinterpladsen i Sakskøbing, hvor Fruen er i gang med bundmalingen af hendes lille sejlbåd.


"Esther" står stadig urørt i år på vinterpladsen.


Vi nåede at se omkring 20.000 traner ved Hornborgasjön, før bådene skulle gøres klar.

Til sidens top

De lange vinteraftner

11. april

"Esther" har tilbragt en rolig vinter. I hvert fald har presenningen holdt til vintervejret over Toreby Sejlklub. Ligesom i tidligere vintre går jeg derhjemme i mørket og forestiller mig, at "Esther" nærmest henligger som et vrag på vinterpladsen. Så kommer lyset langsomt over landet. Solen skinner trevent ind ad vinduerne fra haven. Vi kører ind på pladsen en klar dag, og der ligger hun. Ikke noget vrag, men forbløffende pæn i det ydre.

De lange vinteraftner har i et par måneder været præget af Toreby Sejlklubs nylige 50 års jubilæum, idet bestyrelsen ønskede udgivet en lille bog, som skulle beskrive klubbens historie. Den skrev jeg med klubbens arkiv liggende ved skrivebordet som den primære kilde. Den blev trykt og foræret til sejlklubbens medlemmer, mens andre må betale en hundredkroneseddel.

Et møde med fem tidligere formænd var en uvurderlig hjælp, ligesom mange klubkammerater har bidraget med deres viden.

Du kan læse bogen her i web-udgavens PDF-format. De godt 100 sider tager lidt tid at hente. God fornøjelse. Klik på billedet, og bogen åbnes i et ny vindue.


Forsiden af min bog om Toreby Sejlklub gennem 50 år.

Man siger, at forståelsen af fortiden er nøglen til en god fremtid. Den ligger jo altid lige om hjørnet, og lige om hjørnet venter forårsklargøringen, hvor jeg endnu ikke har lært af historien. Så den gentager sig nok også i år: Bundmalingen når jeg at udføre hvert år, og den flittigt benyttede maskine kommer også godt i gang, håber jeg. Lakeringen og slibningen og storvasken og poleringen kan vente, til båden ligger i vandet - og siden kan det vente, til den kommer på land igen. År ud og år ind.

Den sidste dag i april eller den første dag i maj skal "Esther" i vandet. Så ser hun sikkert helt præsentabel ud - på afstand.

 

 

Større billeder


Her lægger vi Birtes sejlbåd den 15. april - på Erik Ringsings plads. Han låner båden om sommeren.


Vi har været på Askø mange gange, men 10. april var første besøg med færgen fra Bandholm. Vi skulle forberede en vandretur den 20. april med Dansk Vandrelaug.


Børnebørnene tror ikke længere på, at der bor en Dronte i vores baghave. Men her er den - fotograferet i marts på museet i Mahébourg på øen Mauritius, hvor den uddøde i 1681 - efter sigende spist af sømænd. Vi rejste 10 dage til øen for varmens og den frodige naturs skyld.

Til sidens top