Forår 2016

Større billeder


To faste lys er tændt, og vi giver den gas.


Jim Hansen og et par venner betragter gennemsejlingen fra broen.


Hans og skipper.

Til sidens top

Gedser med gast

28. maj

Hans, som er beordret, passiv gast, var parat til at undlade at tage en tørn, da Fruens årlige yndlingssejltur til Gedser skulle finde sted forud for afsejlingen fra Toreby Sejlklub til sommerpladsen i Sakskøbing.

Vi kravlede ombord ved 10-tiden en grå og halvkølig torsdag formiddag, og efter nogen leden i den endnu ikke klargjorte kahyt fandt jeg broflaget, som bkev sat med en snor og en piberenser på halv under styrbords saling.

Alle lys var slukkede henne på Frederik Den Niendes Bro, som vi meget gerne ville have hevet op. Var en ny og ukyndig mand på vagt, eller virkede teknikken ikke? Efter lidt sejlads i havnen, havde brovagten tydeligvis fået øje på broflaget, og han tændte et rødt, fast lys, men ikke display'et med næste åbningstid. Et tog fra Tyskland kørte over broen. Nu måtte der ske noget. To blinkende lys blev tændt. Vi skulle sejle først igennem nord fra. Vi var i øvrigt de eneste.

Vi undrede os sammen med gasten Hans over, at man ikke indfører grønt lys for passage og rødt for stop ligesom nede i Tyskland. Mange tyske sejlere venter meget længe på at sejle frem for faste røde lys ved danske broer.

Når man holder sig midt i sejlrenden syd for Frederik Den Niendes Bro indtil Nordmands Sand syd for Hasselø, skulle man undgå et par sten tæt på sejlenden. Det gjorde vi. Vinden var frisk fra øst, men løjede af, som dagen gik, og hvad betød det, når sejlene ikke var sat? Falster gav læ for bølgerne, og solen kom frem nede ved Gedser og de lange lerskrænter på Falsters sydlige vestkyst.


Første sejltur i 2016. Foto: Birte.

 

Større billederDagen før Gedser-turen blev "Esther" gjort sejlklar - til korte ture uden overnatning.


Kalvø.


Kurs sydover, hvor vi kun "missede" to bøjer, uden at gå på grund.


God plads i Gedser. Vi valgte den sædvanlige plads ved "Oves Natursti".


Birte og Hans (med hætte - kasketten var blæst i vandet).


Hasselø for hjemadgående.


Kort efter Hasselø - ud for Lergraven - kunne Birte i kikkert se, at vi lige netop kunne nå Frederik Den Niendes bro, som ville åbne godt 16, når et tog fra Nakskov havde passeret.

Til sidens top