Forår 2016

Større billeder


Vinterpladsen i Sakskøbing. Søsætningsholdet tager fat. Snart er Birtes lille sejlbåd i vandet.


Udsigten fra cockpittet 30. april sidst på eftermiddagen.


"Esther" i havn uden mast på næsten samme plads, som da hun for 13 år siden lå i Toreby Havn for første gang. Formanden, Tage Mikkelsen, kom ud på broen, da jeg lagde ind på en tilfældig ledig plads efter sejlturen fra Kaløvig nord for Aarhus. Han anviste straks en plads ved siden af Birtes lille sejlbåd. Her kan du lægge din båd, og du skal ikke betale for den lille, da pladsen er for smal til klubbens andre både. Det var service, og den er ikke blevet mindre gennem årene i Toreby Sejlklub.

Til sidens top

Sent ude i år

3. maj

Årets længste sejltur indtil i dag, 3. maj, er ikke nem at beregne. Var det sejlturen fra stenene i Sakskøbing Havn til plads 110 ved roklubben i Birtes lille sejlbåd, eller var det "togtet" fra udrustningskajen i Toreby Sejlklub til plads 15 ved B-Broen med "Esther" efter søsætningen 30 april?

Forhåbentlig bliver der snart tid tll at få mast og rig monteret og få sejlet en ordentlig tur i det ankomne forårsvej med 18 grader i dag nede i båden med en pensel og en vaklende fiinmotorik, som krævede en fugtig klud at tørre lakpletter væk med, hvor de ikke skulle være.


På vej mod plads 110 ved Saxkøbing Roklub 15. april. Forinden var bunden blevet malet, og vanterne var sat på forhånd.

I Toreby Sejlklub er hverdagene for længst begyndt efter jubilæumsfestlighederne. Lige bortset fra klubbens nye ramslag, som blev døbt ved en højtidelighed under søsætningerne 30. april. Vindenavnet fra en konkurence var ikke uventet "Rambo".

Atter i år var "Esthers" motor vinterkonserveret med kølevæske i systemet og fuld tank. Batterierne var flade i midten af april men kom sig efter en dags strøm fra en lille oplader og fik motoren i gang ved første tryk til en meget kort gang uden tilført kølevand.

Så er det, at man skal huske at åbne for søventilen, når båden skal i vandet. Det havde jeg gjort, og næsten lydløst - tomgang - gled den gamle patinerede Bandholm 26 over havnebassinet til den sædvanlige plads. Her ligger hun og venter på sæbe, lak og maling, mast, vanter og stag, og et frihavnsmærke.

Hans har atter i år meldt sig som beordret passiv gast på turen til Sakskøbing, men først vil vi ned om Gedser eller Nysted.

 

Større billeder


Sidste billede på land i foråret 2016.


Torsten, Hans og Henrik er parat til søsætningen 30. april.


Det rigtige forår kom den sidste dag i april til Toreby Sejlklubs havnebassiner.

Til sidens top