Vi fik lige sagt farvel til A-broens hejre lørdag morgen.


Hjelm Bådelaug.


Guldborgbroen, fotograferet med telelinse. Vi nåede ikke frem denne gang, men 20 minutter senere gik broen op igen.


Fejø Kirke i sigte.


Fremme.

 

Omvej til sommerhavn

25. juli

Mellem kolde og blæsende sommerdage, hvor vejret trods alt ikke levede helt op til meteorologernes dystre spådomme indfandt sig en stille lørdag. Den udnyttede vi til den årlige sejltur fra Nykøbing til Sakskøbing.

Peter mødte præcis, og vi entrede båden med madpakker, vand og kaffe og en ekstra strikkehue. Kortplotteren kan ikke modtage satellitsignaler, så vi valgte at sejle vest om Askø, da den afmærkede genvej øst om stadig mangler et par sømærker.

"Navionics" på mobiltelefonen er et glimrende alternativ til en kortplotter under forudsætning af, at der er mobildækning undervejs. Den mulighed satsede vi på.

Guldborgbroen var oppe på lang afstand. Vi nåede næsten frem, da klappen gik ned. 20 minutter til næste åbning. Det kan vi leve med. I en svag nordgående strøm cirklede vi rundt og nød udsigten.

Efter broen tændte jeg mobilen og Navionics, som hurtigt viste retningen mod Argus Grund. Peters nye modelskib er netop Argus, opkaldt efter "Mester Benzons" hurtige toldkrydser, som skibsbyggeren fra Nykøbing F. konstruerede i slutningen af 1800-tallet.

Vigsø Skals grønne bøje var også nem at lokalisere på mobilen. Vi styrede nu mod Femøs sydspids og siden ret vest mod Grønvold Grund syd for Femø. Med telefonen tændt kunne vi godt have styret sydvest og siden vest om Askø, men for en sikkerheds skyld valgte vi Fejeø Sletterrevs nord- og sydbøjer og siden Fejø Kirkegrunds grønne bøje, hvorfra man styrer mod Bandholm for i god behold at løbe ind i indsejlingen mod Bandholm og østover ad Oreby Rende.

Her i Oreby Rende er vi ifølge pålidelig kilde i en slags "ingenmands-vand". Der mangler nogle røde sideafmærkninger, men vor kilde mener, at hverken Søfartsstyrelsen eller Guldborgsund Kommune vil kendes ved opgaven at få dem sat. Det generede ikke vor sejlads, som foregik i klart vejr og velkendt farvand.

Under hele sejladsens ca. syv timer observerede vi usædvanligt mange både på vandet. Det siges at skyldes Corona-krisen, som får mange til at holde sig hjemme, anskaffe en båd og sejle rundt i de hjemlige farvande. Sejlsporten har i øvrigt oplevet fremgang i de senere år, mener Dansk Sejlunion.

Fruen tog imod i Sakskøbing, hvor sen sædvanlige plads var optaget af en gæstesejler (grønt skilt), men jeg fandt en fin, ledig plads i nærheden, og her ligger hun ("Esther" - ikke Fruen) indtil gæsten er afsejlet - eller det lykkes at bytte pladsen fast, iden den ledige er nemmere at lægge til i end den gamle.

 


Guldborgbroen 25. juli.


Birte fotograferede ankomsten til Sakskøbing 25. juli.