Birte tager imod på kajen i Nykøbing F.


Parat til at gå ombord.


Storesøster i selskabskjole og håndtaske får en hånd ud over kajkanten.


Sikkerheden er vigtig .


Sejlads mod Hjelm Strand i flot solskin.


Planmæssigt på grund ud for Hjelm Bådelaugs bådebro og dæmning. Birte er gået ud i havet for at være klar til at hjælpe søstrene fra borde.


Men først skal varerne losses.


Jonna forlader skuden i lånte waders.


Lizzie husker at få håndbagagen med.


Hov, her er vist mudret. Det gælder om at holde balancen og håndtasken oven vande.


Søstrene går mod land efter sejladsen.


Selskabet er frelste i land og parat til frokosten.

 

Sejlads med søstre
19. juni 2001

19. juni:
Vi havde lovet Birtes søstre en god frokost, og vi var også kommet til at love at hente dem i "Lille Esther" en sommerdag og sejle dem i god behold fra kajen i Nykøbing Falster ud for det store, smukke pakhus og til Hjelm Strand. Her ville vi foretage en kontrolleret landgang fra skibet, mens det lå sikkert for svaj på sin sædvanlige plads.
"Lille Esther" stikker kun 70 cm., så man skal have meget korte ben, hvis man ikke kan gå i land, når hun er langt nok inde. Det gælder blot om at have waders på, hvis man ikke vil blive våd.
Søstrene ankom standsmæssigt i selskabstøj med hver sin håndtaske og blev modtaget på kajen af lillesøster, som var sejlet med fra Hjelm Strand.
Vejret var gunstigt med sol, varme og en svag, vestlig vind.
Nådigt sejlede vi for motor det meste af vejen, men vi skulle da kortvarigt prøve sejlene, hvilket skete uden optræk til panik.

Billederne fortæller sådan set resten af historien om sejladsen fra Nykøbing til Hjelm 19. juni 2001. Vi nød frokosten og har grinet af dette togt lige siden.