Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub

Link: SAKSKØBING MOTOR OG SEJLBÅDSKLUB


Klubstanderen illustrerer tydeligt de tætte bånd mellem sejlklub og handelsstandsforening, idet det skæve vandtårn kun har med drikkevand at gøre, og i øvrigt er handelsstandsforeningens logo under navnet "Saxine". Vandtårnet i Sakskøbing fik et ansigt malet på af min gamle ven og skolekammerat, arkitekt Flemming Skude, og han har under private former udtrykt sin accept af denne anvendelse af hans udsmykning.


Overfor bestyrelsen i SMSK tillod jeg mig dristigt at foreslå, at handelsstandsforeningens logo og de fire store bogstaver blev erstattet af ovenstående klubstander med to nedadvendte sakse (byens logo gange to) samt en gylden skrue i et hvidt, indskåret felt (sejl). Det afviste en enig bestyrelse.

Et par mails til Guldborgsund Kommune og et besøg i Entreprenørafdelingen i Sakskøbing viste "Udkantsdanmarks" store kvalitet: Her er plads - ikke trængsel. På fem minutter lykkedes det at leje en plads til "Esther" i Sakskøbings inderhavn. Sådan kunne jeg skrive den 21. maj 2010, samme år, som SMSK blev stiftet. I løbet af sommeren fik klubben en lejeaftale over 30 år i stand med Guldborgsund Kommune. Aftalen omfatter kajer og pælepladser i Sakskøbing Havn samt de såkaldte faskinepladser langs sydvestsiden af fjordens inderste løb.

Siden den første "sommerferie" i Sakskøbing har "Esther" haft fast plads i inderhavnen, typisk fra maj til september, med en tradition for, at fuglekenderen Gunnar Mathiasen er med som observatør og beordret passiv gast, når "Esther" sejles frem og tilbage mellem sommerhavnen i Sakskøbing og vinterhavnen i Toreby Sejlklub.

Til sidens top

Under redigering