Toreby Sejlklub

Link: TOREBY SEJLKLUB


Klubflaget i rødt og hvidt med initialerne sammenslynget er et regulært, maritimt klubflag i traditionel stil.

Toreby Sejlklub burde egentlig hedde Sundby Sejlklub, men den ligger på Amager, mens landsbyen Toreby findes lidt vest for Sundby L - på Lolland.

Det var her - på den tidligere jernbanedæmning, Birte og jeg fik øje på en mindre sejlbåd, da vi i år 2000 cyklede over Frederik IX's Bro for at kigge på en sejlbåd, der var til salg i Hullebæk. Og det var her, på den tidligere dæmning, vi købte den første "Esther", nu "Esther II", idet den lille sejlbåd var til salg. Sådan blev det Toreby Sejlklub, jeg blev medlem af den gang. Det var ikke nødvendigt at spekulere på, om der var ledige pladser i havnen. Sejlbåden blev lagt for svaj ved Hjelm Strand sommeren over, og ved sejlklubbens midterbro fandtes en smal plads, ingen andre kunne klemme sig ind på. Her kunne båden ligge, før søsætninger og optagninger, gratis. Der er højt til loftet på Lolland.

Da BA 26, "Esther" i sommeren 2003 ankom til Toreby Sejlklub og lagde ind mellem to ledige pæle, kom formanden, Tage Mikkelsen med et høfligt spørgsmål, om jeg ville have en fast plads til den nye båd. Jatak. Så anviste han pladsen ved siden af den lille Siena 45. Jeg har ikke i de 10 år, der er gået, hørt om så smidig en procedure. Også i Toreby Sejlklub er der højt til loftet.

Siden vinteren 2013 har jeg lavet klubbladet "Dæmningen" for Toreby Sejlklub sideløbende med klubbens hjemmeside, der startede i 2005.

Henter skærmudgaven
Nr. 1, januar 2014
pdf-fil: 3,3 MB.


Nr. 2. april 2014
pdf-fil 3,1 MB - 7. april


Nr. 3. oktober 2014
Udkommer 1. oktober.

Nr. 1, januar 2013
pdf-fil: 2,7 MB.

Henter skærmudgaven
Nr. 2. april 2013
pdf-fil: 1,7 MB


Nr. 3. oktober 2013
pdf-fil: 2,1 MB.

 

Til sidens top

Under redigering