Nyheder om sejlads

Sejlere i skudlinien ved Guldborg

Af den nyeste udgave af Det Levende Søkort fremgår det, at sejlere fra Guldborg mod Smålandsfarvandet i værste fald risikerer at komme under dobbelt beskydning fra to skydebaner mellem Alstrup Rev og Argus Grund.

24. maj 2006

Her ser du nedslagsområderne for projektiler fra to skydebaner nord for Guldborg - på begge sider af Guldborg Sund. Kortudsnittet er hentet fra Det Levende Søkort 2006", der har skydebanerne i Danmark som nyt tema i forhold til den gamle udgave, "Det Levende Søkort 2"

I kommentarerne til de to skydebaner står der i "Det Levende Søkort 2006":

 L 8201. Vester Kippinge  (Rød markeding)
Forvaltende myndighed: Hærhjemmeværnsdistrikt Lolland-Falster Anlæggets navn: L 8201 Vester Kippinge. Koordinater:1511 IV 765 880 Skudretning: 5040 Fareområde: 3100 meter Bemærkninger: Yderst uheldig placeret skydebane. Fareområdet strækker sig ud i sejlrenden og der skydes imod de sejlende som stævner ind i sejlrenden på Guldborg Sund. Skydebanen er indtegnet på DTK 1:25.000. Området er omtalt som ankerplads i Komma's bog om ankerpladser i Danmark. Politimesteren i Nykøbing F. oplyser at der foretages civile skydninger på skydebanen.

09. Guldborg NW  (Blå markering)
Civil skydebane placering for enden af Havmosegårdvej, umiddelbart syd for Vigsnæs Skov på nordøst Lolland, ifølge private informationer. Fareområde anslået. Skydebanen er ikke blevet opgivet af politiet til Justitsministeriet, trods det at de inden skydning inspicerer banen. Justitsministeriets skydebaneinspektører har ingen oplysninger givet. Måske er den ukendt for dem.

 

 

Til sidens top