Første forsøg.


Klik for større billlede


Så kører vi mod vinterpladsen.


"Esther" og "Esther II" kommer ikke ud at sejle mere i år.
Foto: Birte Tørnqvist.

 

Optagning

8. november 2003

Bådeoptagningerne i Toreby Sejlklub er store dage i klubben. Hans kommer med havnevæsenets mobile kran. Han er kranfører på efterløn, og optagningerne i Toreby er hans livline til et arbejde, han er en virtuos til.
Hans har kranens motorik i sig. Han kunne flytte brikker i et spil skak, der står på jorden, vippe asken af en mands cigaret med kranen, hvis det skulle være.
I dag, 8. november, hejser han bådene op af vandet og sætter dem nænsomt og præcist på plads i vinterstativerne rundt om på pladsen. Sejlklubbens pladsformand, Arne Reitz-Hansen, dirigerer tropperne, og hans søn, Karsten, trækker stativerne på plads og kører afsted med bådvognene efter sejlklubbens lille traktor.
Optagningen er det absolutte punktum for sejlersæsonen, og enkelte enthusiaster nåede lige en havnerunde, før de måtte lægge til ved kranen og lade gjorderne gribe om skibets skrog. Vi talte om, at vi jo nok var blevet modne til optagningen af efterårets sædvanlige kulde og kraftige vinde. Og meget arbejde venter. Straks gik vi i gang med at spule de to skibe rene for rurer og smuds. Påhængsmotoren er nu i hus, hynder, tæpper, papirer, lamper og andet grej stuves i sække og køres hjem.
Indenbordsmotoren er allerede væk. Den har Otto Johansen fra L. F. Bådservice hejst op tidligere på måneden. En rusten ventil skal ordnes, forhåbentlig ikke andet, og motoren skal i øvrigt have et grundigt service-eftersyn.
Nu er "Esther" pakket ind som en anden julegave - dog uden sløjfer og røde bånd, men i en 6x10 meter plast-presenning, godt surret til vinterstativet og med tovværk om maven.

Lige efter optagningen, sad jeg lidt i kahytten og tænkte på sommerens sejladser. De er ikke til at få ud af blodet. Men nu susede vinden hverken i vanter eller stag. Den strøg de sidste blade af træerne omkring "Esther", der stod stiv og urørlig på sit vinterstativ.

J. S. Bach, Sonata